Купуємо з розумом. Які дивани ламаються швидше

Вибір дивана - справа не з легких. Щоб він прослужив вам довгі роки і не розгубив своєї привабливості і функціональності, потрібно знати кілька правил. Ми підкажемо, чим керуватися, вибираючи меблі на довгі роки.

Каркас все стерпить

Основа будь-якого дивана - каркас. Подібно Атланту він утримує на собі всю тяжкість нашого щоденного відпочинку. Від міцності каркаса залежить, як довго вам прослужить диван. І навіть якщо зноситься стара оббивка, на допомогу прийде Фірма Kosair, яка якісно здійснить перетяжку, і завдяки, насамперед, добротноу каркасу, ваш диван ще довгі роки буде служити вам. 

Варіантом із серії «дешево і сердито» буде, безумовно, ДСП-каркас. Він легкий, доступний, екологічний і міцний. З мінусів - часто деформується і зовсім не любить воду, а значить, в приміщеннях з високою вологістю такий диван краще не ставити. До того ж, такі моделі не варто сильно навантажувати. Якщо ви плануєте влаштовувати на дивані посиденьки з друзями, він може просто не витримати.

Знаком якості вважається каркас з натурального дерева. Тут теж є особливості: порода повинна бути твердою (бук, липа, дуб) і добре просушеною. Якщо ж ви віддасте перевагу м’яким породам (хвойні, особливо сосна), будьте готові до того, що вони можуть розтріскатися.

Надійним вибором буде металевий каркас, який витримає будь-які навантаження. Виготовляють його, як правило, зі сталевих пластин. Такий каркас легко ремонтувати, при обробці хромом він не іржавіє і легко миється. З мінусів - надто стриманий дизайн. Не у будь-який інтер’єр впишуться такі скромні моделі.

Є й альтернативний варіант - безкаркасні дивани. Зламати їх просто неможливо. Ідеальним такий диван буде для дитини, оскільки він м’який і не має твердих кутів. Основа таких моделей - пінополіуретан. Він добре тримає форму, забезпечує правильне положення тіла під час сну. Ось тільки виглядають такі дивани просто і в вишуканих інтер’єрах будуть недоречними.

Важлива трансформація

На термін служби дивана неабиякий вплив має і механізм його трансформації. Пам’ятайте, якщо є пружини-доводчики, значить, перед вами якісна модель. А ось механізм «французька розкладачка» довговічністю вас не порадує.

Брезентове ложе з рейками-укріпленнями зовсім не підходить для постійного використання. Експлуатувати таку модель можна тільки зрідка, залишаючи у себе на ніч гостей. В іншому випадку ваш диван не проживе й року. Найнадійнішими вважаються механізми «седафлекс» і «викочування». Вони витримують більше навантаження і при правильному використанні прослужать вам з десяток років.

Пам’ятайте: механізми розкладки повинні бути товщиною три і більше міліметра, а ще ретельно пофарбованими. Інакше про їхню якість говорити не доводиться. І навіть якщо виникнуть проблеми з цими механізмами, на допомогу прийдуть досвідчені майстри фірми Kosair.

Чим наповнений

Вибираючи диван, зверніть увагу і на його наповнювач. Бажано, щоб це був пінополіуретан високої щільності. Цей матеріал витримає навантаження від 140 кг, міцний і довговічний. А ось поролон всередині - вірна ознака того, що ваш диван втратить форму - «просяде» і деформується. Причому статися це може буквально за місяць. Якщо в засобах ви все ж обмежені і іншого вибору немає, пам’ятайте, що в місцях найбільшого навантаження щільність поролону повинна бути не менше 30 кг / куб. м, а щільність спинки - не менше 25 кг / куб. м.

Хорошою альтернативою пінополіуретану будуть термостар, унікрол, холлофайбер. Термін їх служби набагато більший за рахунок того, що ці матеріали більш жорсткі, швидко відновлюють форму.

Довго прослужить і пружинний диван, але за умови, що ці самі пружини будуть якісними і покриті зверху шаром з поролону, копри, повсті і ін. В іншому випадку вони можуть скрипіти і ламатися.