Загадковий японський електричний суперкар Aspark Owl здивував Франкфурт

Невелика японська компанія Aspark представила на автосалоні у Франкфурті свою нову розробку. Гіперкар під назвою Owl, або "Сова", - готовий бити рекорди швидкості. За словами виробників, авто розганяється з місця до 100 км / год менш ніж за дві секунди.

Найбільші автоконцерни з усього світу на даний момент борються за частки секунди в розгоні з місця до 100 км / год. Тим часом, ця крихітна японська компанія, про яку до сих пір ніхто не чув, заявила про себе і досить вагомо. За словами розробників, їх гіперкар може обігнати найвідоміші і найдорожчі серійні автомобілі.

Очевидно, що подібні швидкісні суперкари повинні мати відмінні параметри шумоізоляції. До речі, на сайті http://vit-avtoshum.kiev.ua ви можете дізнатись про діяльність компанії Vit-Avtoshum, майстри якої точно знають толк у цій сфері.

Японська компанія Aspark протягом дванадцяти років веде кадровий бізнес, працюючи, здебільшого, з хіміками, інженерними та медичними працівниками. Але президент компанії Масамі Йошида воліє багатопрофільність, тому весь час перебуває в пошуку нових ідей.

«Я роздумував, куди б докласти свої сили, розглядаючи навіть робототехніку, сільгоспобладнання і літаки. Але оскільки я з самого дитинства захоплювався спортивними машинами, то прийняв рішення створити найшвидше авто в світі. Мені пояснили, що в максимальних 300-400 км / год практично немає сенсу, оскільки до таких швидкостей ніде розганятися, тому я націлився на розробку якнайшвидшого спурту до 100 км / год, який повинен займати приблизно півтори секунди», - говорить він.

Проект стартував в 2014 році. Партнерами були залучені фахівці з різних університетів Японії та інжинірингова компанія Ikeya Formula, яка має свій власний прототип суперкара IF-02 RDS, вперше показаний на автошоу в Токіо в 2013-му. За словами Йошида-сан, новий проект - це не просто його захоплення, а повноцінний бізнес з виходом на іноземні ринки, зокрема, близькосхідні.

Отож, що собою являє Owl? У машини електрична силова установка і ультралегкі колісні диски з магнієвого сплаву. Кузов “Сови” повністю зроблять з вуглецевого волокна. Висота авто становить всього 990 міліметрів, вага 850 кг. Причому такі незначні параметри не завадять досягнути потужності потужністю близько 1 000 к.с.

Зауважимо, що на даний момент найшвидшими електрокарами є Tesla Model S P100D, Nio EP9, Lucid Air і Faraday Future FF 91, але щоб з нуля дійти до сотні, всім їм потрібно більше двох секунд.

Збірку авто планують виробляти на Тайвані або в Англії. Його вартість, за словами президента Aspark, очевидно, перевищить 330 млн. Ієн або 3 млн. Доларів.