Футболка «intelligent T-shirt» допоможе вести здоровий спосіб життя

Ідея створення одягу, здатного діагностувати ті чи інші захворювання, не нова - вже оголошено про розробку футболки, що допомагає знімати кардіограму, одягу, який змінює колір при забрудненні повітря і інші дивовижні аксесуари. Тепер їх число поповнилося футболкою, розробленою групою вчених з Мадридського університету імені Карлоса III (Univеrsidad Cаrlos III de Madrid). Вона здатна комплексно простежити за станом здоров'я людини.

https://futboholic.ru/category/youtube-21243130/

Творці цього «інтелектуального» предмета одягу, що отримав назву «intelligent T-shirt» повідомили, що футболка оснащена багатьма унікальними функціями. За допомогою «intelligent T-shirt» людина зможе вимірювати частоту серцебиття, температуру тіла, рівень своєї фізичної активності. Крім того, за допомогою футболки з легкістю обчислюється місцезнаходження людини.

Розробники футболки відзначили, що для наділення предмета одяг такими корисними функціями вони розмістили в футболці електроди. За їх допомогою складається повноцінна елeктрокардіограмма серця. «Розумна футболка» також оснащена знімним термометром і акселерометром. Варто відзначити, що електроди не заважають використанню футболки в звичних цілях. Такий одяг піддається звичайному пранні, вона зручна і її приємно носити.

Винахід спростить завдання лікарів, адже розробники також доповнять «розумну футболку» спеціальним пристосуванням, яке буде приймати сигнали від датчиків, що розташовані на території госпіталю. Сигнали будуть передаватися в систему мoніторінга хворих. Таким чином, лікар з легкістю зможе спостерігати за станом здоров’я і місцезнаходженням пацієнта.

Над інноваційною тканиною для виготовлення одягу працюють також в Японії. Вчені стверджують, що за допомогою одягу з нової тканини можна буде зарядити телефон. Тканина здатна поглинати сонячну енергію, дозволяючи людині використовувати футболку або джинси в якості зарядного пристрою. Власник унікального предмета одягу повинен буде включити живлення і приєднати мобільний пристрій.

Щоб тканина надійшла в продаж, експерти мають намір провести ряд дослідів по збільшенню її терміну служби. Представники японського Центру промислових технологій повідомили про те, що перед тим, як випустити тканину в продаж, необхідно вирішити питання про покриття тканини і про сполучних проводах.