Австралійський студент винайшов цифрову поштову листівку

Надіслати звичайні вітальні листівки на смітник Історії і створити альтернативу камері мобільного телефону - ось що придумав 22-річний австралійський студент з університету Нового Південного Уельсу (UNSW) Стюарт Калві (Stuart Calvey). Він розробив високотехнологічну цифрову листівку під назвою «Знімай і відправляй» (Snap + Send) і сподівається, що його винахід зробить у цій сфері найістотніший переворот з моменту дебюту листівки в австрійській поштовій скриньці в 1869 році.

Ринок цифрових камер постійно постачає нові пристрої відповідно до розвитку технологій і запитам споживачів. Багато людей готові платити за фотоапарати великі суми, адже цифрова фотографія в наш час стала дійсно найзручнішим способом зафіксувати момент і зберегти його на пам’ять.

Тепер же розповімо про абсолютно новий концепт камери Snap + Send. Ідея полягає в наступному. Спілкуючись з друзями та родичами на далеких відстані, ми часто (принаймні, раніше, до використання мережі Інтернет) посилали їм фотографії, листівки поштою. Звичайною, не електронною. Вельми зручний, до речі спосіб. Адже кожен знімок може замінити сотні, тисячі слів, нехай і написаних рукою коханої людини. До речі, на сайті https://lastivka.ua/ru/cards/ можна придбати чудові оригінальні листівки різної тематики.

По суті, листівка Стюарта Калві є легкою і недорогою (практично одноразовою) фотокамерою, яку можна надіслати поштою разом зі зробленими нею знімками.

Snap + Send розміром з долоню упакована в картонному корпусі і має матрицю з роздільною здатністю 2 мегапікселя. З її 10-сантиметровим екраном, модулем пам’яті і внутрішньою батарейкою. А коштувати вона могла б приблизно $ 25.

Спрощено, принцип дії нової листівки такий. Турист купує її в газетному кіоску, робить кілька знімків, поки не закінчиться пам’ять, кладе в конверт, приклеює марку і кидає в поштову скриньку. Потім одержувач розкриває конверт, натискає кнопку і дивиться фотографії. Щоб роздрукувати їх, досить витягнути картку пам’яті і, наприклад, віднести її в лабораторію.

Хоча Snap + Send - все ще тільки концепція, молодий винахідник говорить, що всі необхідні для виробництва технології існують, і при бажанні його ідею можна перетворити в «комерційну дійсність». У самого студента на таке перетворення грошей немає, тому свій проект він готує для публікації на одному з популярних майданчиків колективного фінансування.

Дійсно, ідея інноваційна. Тепер залишилося дочекатися якихось технічних особливостей і зразкової ціни такої «іграшки». Цілком можливо, що вона буде дуже затребувана. Адже Інтернет є далеко не у всіх, а поділитися радістю з родичами і друзями завжди дуже приємно.