Спеціалізовані сканери Hewlett Packard допоможуть з 3D-друком устілок і взуття

Компанія Hewlett Packard, відомий виробник оргтехніки, зацікавилася взуттям, випустивши цифрову примірювальну станцію «FitStation». Нічого дивного тут немає: компанія просуває власні промислові 3D-принтери Multi Jet Fusion як інструмент для виготовлення кастомізованого взуття та ортопедичних устілок.

Головним партнером HP в цьому проекті виступає американська компанія Superfeet, що спеціалізується на персоналізованих ортопедичних устілках. На початку літа компанія оснастила партнерські взуттєві магазини спеціальними примірочними станціями з вбудованими 3D-сканерами, завдяки яким точно вимірюється форма ступні. По одержаних даних виготовляються спеціальні, точно підігнані устілки ME3D вартістю «всього-на-всього» $ 150. Весь процес від примірки до отримання готового продукту поштою займає не більше двох тижнів.

Ідея спочатку заточена під 3D-друк готових виробів, причому в якості виробничої платформи були обрані 3D-принтери HP Multi Jet Fusion, що дозволяють комбінувати полімерні матеріали різної жорсткості й еластичності. Оновлений варіант станції розроблений спільно з Hewlett Packard і дозволяє не просто оцифровувати кінцівки, але і враховувати особливості ходи і питомий тиск c допомогою спеціальної «бігової доріжки».

Устілки поки що друкуються сторонньою компанією, хоча до початку наступного року Superfeet планує оснастити фабрику в місті Ферндейл власними 3D-принтерами. Спеціалізовані 3D-сканери вже встановлені в одинадцяти магазинах, розкиданих по семи штатах.

Перша така примірочна станція з’явилася в магазині Fairhaven Runners & Walkers в червні цього року. До кінця місяця лише з цієї точки Superfeet отримала близько трьохсот замовлень.

Як пояснює власник магазину, Стів Рогускі, покупці цінують простоту процедури, що займає всього кілька хвилин, і високу зручність кастомізованих устілок настільки, що їх не відлякує висока ціна. Одними устілками Superfeet справа теж не обмежиться, так як до проекту підключився німецький взуттєвої бренд Steitz Secura, готовий використовувати ті ж 3D-сканери та 3D-принтери Multi Jet Fusion у виробництві повноцінного взуття з кастомізованими 3D-друкованими підошвами.

На сьогоднішній день більшість мешканців наших міст мають проблеми зі стопами: порушення ходи, больові деформації, запальні процеси, судоми, спазми. Щоб полегшити страждання, попередити і усунути ці недуги спеціалісти радять скористатися ортопедичними устілками, які можна замовити на сайті stopa.com.ua компанії STOPA. Повна анатомічна відповідність, використання найпередовіших технологій і найкращих матеріалів, залучення ведучих вітчизняних спеціалістів-ортопедів - ось стопроцентна запорука здоров’я ваших ніг!