У Голландії виготовили чудо-автомобіль з буряка і льону

Постійні читачі нашого сайту напевно не раз чули про біорозкладні матеріали, які в буквальному сенсі з'їдаються різними мікроорганізмами або розкладаються під впливом світла, вологи та інших факторів навколишнього середовища. На основі таких матеріалів виготовляються одноразові електронні пристрої, мікророботи, призначені для роботи всередині людського організму і багато іншого. Така технологія вже стає звичною, втім розробка молодої креативної команди з Нідерландів не може не здивувати!

Екологи все частіше висувають претензії до автомобілів, але до творіння студентів з технічного університету Ейндховена у них навряд чи виникнуть питання. В рамках проекту створення екологічно чистого транспортного засобу вони створили автомобіль, конструкція якого практично повністю створена з біорозкладних цукрових буряків і льону.

Єдиними елементами конструкції, де студентам довелося вдатися до звичних матеріалів, стали підвіска, колеса і двигуни з акумуляторами. Двигун тут, природно, електричний, і він здатний розігнати надлегкий автомобіль Lina вагою 320 кг. з чотирма пасажирами на борту до 80 км / год.

Кузовні елементи і деталі інтер’єру створені з композитного матеріалу, в якому широко застосовується льон для додання міцної структури. З біопластика на основі цукрового буряка створені пористі панелі, розміщені між панелями з льону.

Студенти кажуть, що єдиним мінусом Lina є безпека: концепт не здатний пройти жоден краш-тест. Якщо метал мнеться, утворюючи зони програмованої деформації, то панелі з льону і буряка відразу лопаються, зовсім не поглинаючи удару.

Звичайно ж, Lina так і залишиться ще одним експериментом, але не можна виключати того, що напрацювання, використані в ньому, знайдуть серійне застосування. Втім це станеться ще зовсім не скоро, а наразі по посиланню автоломбард Минск ви зможете вигіно замовити надійне комфортне авто.

Строго кажучи, нічого нового в цій ідеї немає, кузови машин спочатку виготовлялися за принципом каретної справи з дерева. Інше питання, що дорожні реалії змінилися. Що буде, якщо ця тендітна “коробочка” зіткнеться зі звичайною залізною машиною, передбачити нескладно. Про КРАЗи і КАМАЗи тут краще взагалі не думати.

Але краш-тест вони все ж проведуть, бо це необхідна умова для сертифікації техніки в якості транспортного засобу. Ось за результатами і подивляться, залишити цей прототип на університетському подвір’ї чи почати його вдосконалювати, і виробляти для продажу.