Парфумерні поради: як і куди наносити духи

Духи є одним з основних елементів жіночого образу. Вони надають індивідуальності і впевненості у собі. Важко уявити собі жінку без супроводжуючого її ароматного шлейфу улюблених парфумів. Ще з давніх часів парфуми стали невід'ємною частиною як жіночого, так і чоловічого туалету, зайнявши своє почесне місце в списку обов'язкових речей. Але, на жаль, духи не завжди надають той ефект, якого ми від них очікуємо. Відбувається це через те, що далеко не всі з нас знають як правильно їх наносити, щоб аромат зберігся якомога довше і радував вас і оточуючих протягом усього дня.

Існує кілька загальноприйнятих правил нанесення духів, дотримуючись яких ви зможете істотно продовжити час їх дії. Першим правилом, про який напевно багато чули, але не завжди надавали цьому значення є нанесення духів на певні місця, в яких вони збережуть свій аромат набагато довше.

Вважається, що найбільш підходящими для цього є ті ділянки шкіри, на яких кровоносні судини розташовані найближче до поверхні. За рахунок цього шкіра в таких місцях тепліша звичайного, і аромат буде інтенсивніше випаровуватися і поширюватися в повітрі. Так званими точками пульсу вважаються шия, зап’ястя, згини ліктів і колін, область за вухами і груди. Саме в цих місцях рекомендується наносити духи, якщо ви хочете зберегти аромат протягом усього дня.

Ще одним поширеним місцем нанесення духів вважається волосся. Завдяки своїй структурі волосся інтенсивно вбирає в себе аромат і виділяє його на протязі тривалого періоду часу. Однак, врахуйте, що духи наносяться виключно на чисте, добре вимите і висушене волосся. В іншому випадку запах буде не стійким і швидко випарується.

Те ж стосується і нанесення духів на тіло. Оптимальним моментом для цього вважається час відразу після прийняття душу. Коли тіло розпарене і пори розкриті, духи максимально вбираються в шкіру і зберігаються протягом усього дня до чергової банної процедури, а іноді й довше. Щоб максимально покрити волосся духами і при цьому не надто їх витрачати, нанесіть невелику кількість духів на гребінець і розчешіть ним волосся по всій довжині. Так аромат рівномірно розподілиться по волоссю і створить стійкий і приємний шлейф.

Фахівці в цій галузі в один голос заявляють, що духи ні в якому разі не повинні наноситися на одяг. З одного боку це загрожує неприємними наслідками для самого одягу, а з іншого може призвести до спотворення аромату. У багатьох духів містяться спирт і натуральні масла, які потрапивши на одяг можуть залишити на ньому плями, впоратися з якими буде досить складно навіть використовуючи спеціальні миючі засоби.

Крім того, одяг має властивість інтенсивно вбирати в себе сторонні запахи, які змішуючись з ароматом парфумів можуть подати їх абсолютно в іншому світлі і зробити аромат несхожим на первинний або навіть неприємним. Не рекомендується також наносити духи на ювелірні прикраси, так як це може привести до їх потьмянінню і зміни кольору.

В процесі нанесення духів не слід перестаратися, адже занадто інтенсивний і різкий запах ніколи не вважався ознакою хорошого тону. Якщо ви перестали відчувати аромат своїх духів, це зовсім не означає, що оточуючі вас люди теж його не чують. Адже не дарма вважається, що якщо запах дійсно вам підходить, то ви і не повинні його відчувати. Крім того, не слід намагатися приховати за запахом парфумів запах немитого тіла. Це не вирішить проблему, а тільки посилить її.

Як би дивно для деяких з нас це не звучало, але стійкість і аромат парфумів залежать ще й від нашого раціону. Залежно від того, якій їжі ви віддаєте перевагу, буде визначатися тривалість дії духів на вашому тілі. Вченими доведено, що солона, гостра і перчене їжа підсилюють запах парфумів, роблячи його більш стійким і насиченим.

https://damoda.com.ua/