Електробайки Harley Davidson будуть звучати як реактивний винищувач

Всесвітньо відомий виробник мотоциклів Harley-Davidson заявив про намір випустити двоколісні транспортні засоби з електродвигуном. Як повідомляє інтернет-портал «Хайтек» з посиланням на Engadget, компанія збирається в найближчі десять років випустити сотню нових моделей, в тому числі, ряд електромотоциклів.

Про ці концептуальні ідеї розвитку легендарного виробника мотоциклів поінформував віце-президент Harley-Davidson Білл Девідсон під час урочистостей, присвячених столітньому ювілею компанії. В інтерв’ю виданню Drive він заявив, що бачить майбутнє компанії в створенні електричних мотоциклів.

Таким чином, чи можна вважати, що замість характерного для бензинових моделей Harley-Davidson потужного звуку любителі цієї марки в електричних версіях байків почують лише тишу?

Якщо ви ставите подібне питаннями, то відповідь на них буде негативною. Справа в тому, що творці легенди не наважилися піти на такий радикальний крок. «Компенсувати» втрату потужного «гарчання», що пестить слух істинного байкера компанія має намір імітацією звуку реактивного двигуна.

- Це дивовижний мотоцикл! Хоч у нього і немає 45-градусного двоциліндрового двигуна, він володіє характеристиками, очікуваними від Harley Davidson, нехай навіть і не буде звучати так само, - зазначив пан Девідсон.

Він додав, що, на його погляд, популярність мотоциклів значно збільшиться після того, як безпілотні автомобілі поширяться по всьому світу. Тоді багатьом людям захочеться повернутися до ручного управління, а для Harley-Davidson це означає великі можливості, - підкреслив фахівець. До речі, на сайті https://www.motoshop.ua/category/mopedy-125-150-sm можна вигідно придбати мотоцикли, скутери, мопеди, квадроцикли відомих світових виробників.

Раніше компанія показала прототип електромотоцикла Livewire. На цьому виробник зупинятися не збирається - в планах бренду випуск подібних моделей протягом найближчих п’яти років.

Згідно з інформацією журналу Wired, електричний мотоцикл на 74 «конях» від Harley-Davidson може розвивати швидкість до 153 кілометрів на годину при запасі ходу в 85 кілометрів. Для повної підзарядки байка буде потрібно приблизно три з половиною години.

Нагадаємо, Harley-Davidson Motor Company - американський виробник мотоциклів, а також сертифікований постачальник військової продукції для армії США. Крім того, компанія випускає взуття, одяг, меблі, посуд. Все це є і частиною маркетингу бренду - свого роду стиль життя від Harley, підтримуваний і за рахунок найбільшого в світі співтовариства любителів і власників мотоциклів Harley-Davidson, який налічує понад мільйон учасників.