Пух, вовна, вата, синтетика: тонкощі вибору ковдри

Міцний сон - найкращий спосіб отримати заряд бадьорості, гарного настрою і сил на весь день. Щоб нічний відпочинок пройшов комфортно і спокійно, важливо приділити особливу увагу вибору відповідної ковдри. Під нею має бути максимально затишно і тепло, але в той же час не спекотно. Якщо ви хочете знайти свій ідеал і правильно вибрати ковдру, ця стаття для вас.

Всі ми прагнемо підвищити якість сну, адже від цього залежить самопочуття на весь наступний день, працездатність, відповідний настрій. Тому вагомі вимоги повинні пред’являтися постільній білизні. Зверніть увагу на вигідну пропозицію http://magitex.com.ua/ru/blanket/bamboo-blankets/, чудові, найвищої якості бамбукові ковдри подарують вам справжню насолоду здорового сну. Вони легенькі, тепленькі, відмінно пропускають повітря, і не викликають алергії. Також саме зараз компанія “Магія Текстилю” пропонує якісний домашній  текстиль по вигідним гуртовим цінам і під замовлення.

Перше, на що потрібно звернути увагу при виборі ковдри, це тип наповнювача. Саме від нього залежать вага, ступінь теплоти, повітропроникність, особливості догляду та експлуатації. Наповнювачі володіють різними зігріваючими і терморегулюючими якостями. Вибирати ковдру слід зі знанням особливостей конкретного типу і відповідно до особистих переваг.

Пухові ковдри

Пухові ковдри відмінно зігрівають навіть у сильні холоди, добре пропускають повітря і вбирають вологу, відомі довговічністю. В їх теплих обіймах можна провести 15-20 років. Але в той же час пухові ковдри мають свої недоліки - вимагають особливого догляду (суха чистка та провітрювання) і можуть викликати алергічні реакції.

Вовняні ковдри

Вовняні ковдри теж прекрасно зігрівають і вбирають вологу. Але головна їхня перевага - унікальні розслаблюючі якості. Вовняні ковдри відмінно знімають нервову і м’язову напругу, допомагають максимально відновити сили для насиченого дня. Недоліки моделей - алергенність і привабливість для молі. При дотриманні умов зберігання вовняну ковдру служить господареві близько 15 років.

В якості наповнювача ковдри найчастіше використовується верблюжа, овеча або козяча вовна.

Ковдри з овечої вовни вражають м’якістю, комфортом, екологічністю і зігрівальні властивості. Для виготовлення якісних наповнювачів використовується вовна особливої ​​австралійської породи овець «меринос». Мериноси ростуть в бездоганних кліматичних і екологічних умовах, відрощують приголомшливо м’яку вовну. Ковдри з овечої вовни теж прекрасно розслаблюють, відрізняються зносостійкістю і міцністю, хоча важать трохи більше верблюжих аналогів.

Ковдри з вовни верблюда мають мінімальну вагу, дарують відчуття затишку і тепла при будь-якій температурі, прекрасно дихають. Залишаючись сухими і не зберігаючи запахи, ці моделі вбирають вологу (піт) обсягом близько третини своєї ваги. Вражають і здатності ковдри з верблюжої вовни до самоочищення. Наповнювач дуже швидко сохне і легко провітрюється за день. Крім того, шерсть верблюда містить найбільше корисного ланоліну. В результаті сон під ковдрою з наповнювачем з верблюжої вовни - не тільки комфортний відпочинок, але й ефективне оздоровлення суглобів і м’язів.

Ковдри з козячої вовни (кашемірові ковдри) вважаються найтеплішими, легкими і м’якими. При їх виробництві використовують виключно ніжний підшерсток з грудки і шиї кашмірських гірських кіз. Ці тварини пасуться на Гімалайських схилах і не замерзають у найлютіші холоди. Ковдри з козячої вовни не тільки знімають м’язову напругу, але і здійснюють мікромасаж.

Ковдри на основі рослинних волокон

Ковдри на основі рослинних волокон легкі, комфортні, гіпоалергенні і теплі. Вони ідеально підходять для всіх сезонів, досить прості в догляді. Як наповнювачі частіше використовуються волокна бамбука і бавовни. Більш екзотичні й оригінальні моделі виготовляють з волокон, отриманих з пальм, водоростей, кукурудзи або евкаліпта.

Синтетичні ковдри

Синтетичні ковдри приваблюють легкістю, простотою догляду та абсолютною безпекою для алергіків. Їх можна прати навіть у звичайній пральній машинці, а сохнуть вони дуже швидко. Синтетична ковдра - один із самих бюджетних варіантів. В якості синтетичних наповнювачів зазвичай використовується синтепон, холлофайбер, комфорель, екофайбер.

Синтепонові ковдри привертають легкістю і низькою ціною, але погано пропускають повітря. У період опалювального сезону під ними може бути дуже спекотно. На зміну не дуже комфортному синтепону вже давно прийшли порожнисті волокна, відомі під торговими марками холлофайбер, комфорель, екофайбер.