Безкоштовне супутникове телебачення демонструє зростання по всьому світу. Україна на 2-му місці

Нещодавно аналітична компанія Dataxis, яка висвітлює діяльність світового телекомунікаційного ринку опублікувала цікавий звіт, в якому розкриваються цифри затребуваності безкоштовного супутникового телебачення в світі. Нашим читачам напевно буде цікаво дізнатися, що Україну відмічено у трійці лідерів.

Предлагаем лучшие цены и условия на cпутниковое тв в Харькове. В интернет-магазине satmarket.com.ua вы можете заказать самое передовое оборудование, а наши специалисты проконсультируют по всем вопросам, помогут с установкой и наладкой.

Всі розмови про швидку смерть лінійного телебачення не безпідставні, Dataxis прогнозує збільшення кількості домогосподарств, які будуть дивитися телебачення безпосередньо з телекоммунікаційних супутників.
 
На даний момент, на думку авторів звіту, 18% домогосподарств в світі охоплені безкоштовним супутниковим телебаченням. У Європі найбільш популярне SAT-TV без абонентської плати в Німеччині (34%) і на Україні (26%). Третє місце займає Ірландія (16%), на четвертому знаходиться Італія (15%). Дані показники легко пояснити. Відкриті німецькі телеканали в великій кількості присутні на популярній (в цій країні) позиції 19,2 градусів східної довготи, ірландці дивляться безкоштовне ТБ з точки 28,2 гр.схід.довг., а італійці - з супутникового угруповання Hot Bird (13 гр.схід.довг.). Українське телебачення є у двох позиціях - 4,8 гр.схід.довг. і 4 гр.захід.довг. Правда, останнім часом з’являється інформація, що провідні українські телеканали повинні найближчим часом піти в кодування. Але поки цього не сталося, і Україна знаходиться в групі лідерів споживання відкритих супутникових телеканалів.

Якщо ж брати за звітом весь світ, то на першому місці знаходиться Туреччина. 65% будинків дивляться телебачення із супутника - і з цієї причини в цій країні неможливий розвиток ефірного цифрового ТБ. Любителі супутникового телебачення напевно знайомі з супутниками TurkSat в позиції 42 гр.схід.довг., Як і з великою кількістю переданих там телепрограм, тому статистика по Турецькій республіці легко з’ясовна.

З інших країн виділимо Японію (37%), Індію (25%) і Китай (12%). Що ж стосується Північної Америки, то на цьому континенті споживачів безкоштовного супутникового телебачення немає взагалі. У всякому разі, так вважають доповідачі з Dataxis.

До 2021 року кількість домогосподарств, які споживають безкоштовні супутникові телеканали, збільшиться до 21%. Супутниковому телебаченню в цьому плані ще є куди розвиватися, тому що високошвидкісний інтернет в деякі регіони Близького Сходу і більшої частини африканського континенту прийде ще не скоро.