Едвард Сноуден про Apple Face ID

Не всі користувачі, хто уважно стежив за нещодавньою скандальною презентацією Apple порахували систему розпізнавання обличчя Face ID в смартфоні iPhone X гідною і зручною заміною більш звичному біометричному методу розблокування пристроїв - сканера відбитків пальців, який був принесений в жертву безрамковому дизайну екрану.

Представлена ​​система використовує фронтальні камери для сканування і реєстрації структури обличчя з подальшим використанням інформації для ідентифікації, знімаючи необхідність введення пароля.

Розпізнавання обличчя для розблокування пристроїв - не нова концепція, але попередні спроби можна було легко обдурити за допомогою фотографії (вони, як правило, не використовували датчики глибини). Безпека пристроїв, проте, схоже, не так сильно хвилює колишнього співробітника АНБ Едварда Сноудена (Edward Snowden), як питання приватності користувачів і стеження спецслужб за людьми.

Як і багато в індустрії шпигунства, він відгукнувся на демонстрацію Face ID наступним коментарем: «Плюс в тому, що технологія виглядає дивно надійною і вже зняла низку панічних побоювань. Але мінус - в перетворенні в норму сканування обличчя, адже цією технологією обов’язково будуть зловживати».

Використання технологій розпізнавання обличчя державою не тільки для ідентифікації підозрюваних в тероризмі, але з часом і у все більш широких масштабах давно турбує фахівців в області безпеки. Так, Американський союз громадянських свобод (American Civil Liberties Union) зазначає, що коли подібні системи стеження встановлюються, потім вони рідко використовуються для початкових потреб, і спецслужби активно вдаються до їх допомоги, вторгаючись в особистий простір громадян. Фахівці вважають, що в результаті тотальне стеження призведе до погіршення характеру і якості життя людей.

Варто зазначити, що ні у кого не виникло і крихти сумніву, що ексклюзивність Face ID від Apple для нового iPhone X такою надовго не залишиться. У найближчий рік кожен другий флагманський смартфон напевно обзаведеться власною технологією з розпізнавання обличчя. Наприклад, подібна технологія вже точно знайде застосування в моделі Xiaomi Mi 7.

Вихід смартфона очікується в першому кварталі 2018 року. Однак ще цікавіше те, що навіть не один з китайських «передовиків» представить альтернативу функції від Apple. Подібним зможе похвалитися смартфон компанії Doogee, який отримав назву Mix 2. Завдяки здвоєним фронтальної камері з однаковими по потужності модулями, він зможе розпізнавати обличчя свого власника, а після цього автоматично знімати блокування.

На сайте RecoverIt.ru вы узнаете как восстановить пароль от Apple ID, а также много другого полезного об этом функционале надежной защиты личной информации пользователей.