Вибираємо матеріал для міжкімнатних дверей

Вибір ключових деталей інтер'єру формує єдиний простір приміщення. Прагнення до краси і комфорту змушує кожного разу знову і знову перевіряти критерії вибору обробки, меблів, вікон і дверей. Саме двері допомагають закінчити оформлення інтер'єру, сформувати його сприйняття. З якого матеріалу міжкімнатні двері краще впишуться в той чи інший стиль, які варіанти виявляться найбільш довговічними або доступними за ціною?

Кілька десятків років тому таке питання не могло навіть виникнути. Двері виготовлялися, в переважній більшості, з натурального дерева. Зараз ситуація змінилася, і ринок готовий запропонувати найрізноманітніші варіанти, серед яких є двері, як з традиційних, так і досить екзотичних матеріалів. Кожен з них має свої переваги і нюанси.

Почнемо все ж з визнаного улюбленця народних мас - масиву дерева. Двері з цього матеріалу вважаються одними з найбільш вдалих. Дерево безпечне для здоров’я, відмінно вписується в більшість інтер’єрних стилів, виглядає дуже презентабельно. Хороші дерев’яні двері з роками робляться тільки міцнішими. Крім того, дерев’яні двері мають хороші теплоізоляційні і шумозахисні характеристиками, а сучасні фінішні покриття, які використовуються для обробки таких дверей, полегшують догляд і експлуатацію.

Здавалося б, поставити дерев’яні двері та радіти. Однак, є у них і свої особливості. Двері з масиву досить багато важать. Вибрати двері з добре висушеного, якісного матеріалу не так-то просто. Справжні двері з хорошого масиву будуть коштувати не менше 4-5 тисяч грн., верхня межа не обмежена.

Наступний варіант - каркасні двері. Як правило, вони виготовлені з дерев’яних брусків, на які покладені листи деревоматеріала. Це може бути МДФ або ДСП. Поверх плит приклеюється шпон - тонка декоративна пластина з натурального дерева, яка забезпечує гарний і благопристойний зовнішній вигляд виробів. Може бути використаний і ламінат, який являє собою пластикову плівку, вона може бути будь-якого кольору і дизайну.

На перший погляд, виглядають такі двері більш, ніж пристойно, та й ціна цілком прийнятна. В межах 2-3 тисяч можна купити дуже непогані варіанти. Якщо технологія виробництва дотримана, то ці двері відмінно справляються з вологою, перепадом температур і дрібними механічними діями. Правда, на відміну від дверей з натурального дерева, такий варіант не піддається реконструкції. Зате каркасні двері легші.

Скляні двері - результат сучасних технологій. Як правило, вони теж мають каркас, на який, власне, і кріпиться скло. В якості основи виступає алюміній або інший метал. Для виготовлення дверей використовується скло зі спеціальними характеристиками, загартоване особливим чином, або що складається з декількох шарів. Це робить матеріал безпечним навіть в разі його пошкодження. З плюсів скляних дверей можна відзначити їх оригінальний зовнішній вигляд, різноманітність конструкцій, легкість в догляді. Ціна стартує від 1000 грн. Останнім часом замість скла в таких конструкціях все частіше використовуються акрилові листи. Це робить двері легшими, дешевшими і безпечнішими.

Інтернет-магазин skidkadveri.net.ua пропонує широкий асортимент сучасних якісних і стильних міжкімнатних дверей різної конфігурації, і цінового сегменту, виготовлені з МДФ, ПВХ, і масиву дерева.