Як правильно вибрати контактні лінзи - поради експертів

Як би багато не було інформації на просторах інтернету, ми ж радимо звернутися за професійною консультацією до окуліста. Наша стаття - це добірка рад від експертів, яка допоможе після прочитання отримати загальне уявлення про те, які бувають лінзи.

Жорсткі або з м’якого матеріалу?

Все залежить від того, які проблеми із зором Ви відчуваєте. Так, для тих, хто страждає від далекозорості, пресбіопії або астигматизму, варто зупинити вибір на м’яких лінзах. Жорсткі більше підійдуть для тих, у кого діагностували важкий керакотонус. Якщо ніяких медичних показань немає, то краще також зупинити свій вибір на м’яких лінзах.

Чи важливий матеріал?

Один з найбільш поширених питань серед покупців - з якого матеріалу повинні бути зроблені лінзи. Насправді всі лінзи сучасного зразка виробляють з матеріалів, які не шкодять здоров’ю і комфортні для очей навіть при багатогодинному носінню. І все ж, як показують численні дослідження, саме моделі з силікон-гідрогелевого матеріалу мають найвищий рівень кисневопроникності. Це важливо, оскільки саме брак кисню нерідко призводить до ускладнень при носінні контактних лінз.

Які лінзи найбезпечніші?

В світі західних досліджень, найбезпечнішими є лінзи на один день, які знімаються і викидаються після дня носіння. Це логічно, адже ризик забруднення мінімальний. Але погодьтеся, що з таким підходом грошей не напасешся. Але турбуватися приводу немає, адже очі будуть в безпеці, якщо слідувати лікарським рекомендаціям і виконувати правила по догляду. Головне правило: не носити лінзи довше рекомендованого виробником терміну.

Скільки часу можна ходить в лінзах?

Насправді сучасні моделі дозволяють не знімати лінзи цілодобово без небезпеки для очей. Це дуже зручно для тих, хто багато часу проводить за комп’ютером.

І все ж офтальмологи рекомендують на ніч знімати лінзи, щоб очі змогли гарненько відпочити.

Неважливо на якій моделі ви в кінцевому підсумку зупиніть вибір: тільки для денного носіння або цілодобового, головне дотримуватися рекомендацій виробника.

В ідеалі спеціалісти рекомендують мати не одну пару лінз, а кілька разом з черговими на всі випадки життя. А для особливих можна придбати, якщо дозволяють, фінанси кольорову модель.

Що би вибрати для себе найоптимальніший варіант контактних лінз відповідно до індивідуальних особливостей, співвідношення якість/ціна, раджу скористатися вигідними пропозиціями від інтернет-магазину myoptics.com.ua, тут же на сайті ви знайдете безліч корисної і пізнавальної інформації щодо придбання, використання і догляду за контактними лінзами.