Як просувати сайт за допомогою соціальних мереж?

Пам'ятайте, як старше покоління довіряло рекламі по добре знайомим їм радіо і телебаченню, до формату яких вони звикли зі шкільної лави? З великою часткою ймовірності можна припустити, що через кілька років нітрохи не менше буде затребувана реклама в соціальних мережах, де зараз освоюється молодь. Вибравши в якості основного напрямку просування сайту в соціальних мережах, можна не сумніватися в його актуальності в майбутньому.

Навіщо потрібно просувати сайт через соціальні мережі?

Для сайтів, які в першу чергу продають товари, а не пропонують користувачеві будь-яку інформацію дуже важлива наявність позитивних відгуків від своїх клієнтів. І соціальні мережі допоможуть Вам у цьому! Вже давно минули ті часи, коли клієнт вибирав перший-ліпший інтернет-магазин і робив там замовлення. Сьогодні потенційні покупці воліють уважно вивчити реальні відгуки про інтернет-магазині, а вже потім роблять замовлення.

Посилання в соціальних мережах важливі для пошукової оптимізації. Seo-оптимізатори не тільки встановили цей факт, але і з’ясували, що на Google більше впливає мережа Google Plus, а на Яндекс - Twitter. Але для того, щоб сайт був популярним серед максимальної кількості користувачів, фахівці радять просувати його і в інших соціальних мережах.

Це унікальна можливість перетворити випадкових відвідувачів вашої сторінки в постійних клієнтів. Для маркетолога однією з головних рис відвідувачів соціальних мереж є те, що більшість з них постійно заходить в свої акаунти. Таким чином, раз додавши вашу групу в закладки, користувач в будь-який момент зможе знайти її і зайти на ваш сайт. Крім того, постійно буде отримувати новини про Вашу компанію. До речі, якщо ви замовили послугу розкрутка сайтів в Мінську, то вам буде цікава стаття на популярному ресурсі “Наша Ніва”, і там, зокрема, йдеться про важливість застосування SMM-технологій.

Якщо Ви вирішили просувати сайт через соціальні мережі, приділіть особливу увагу контенту: користувачам повинно бути цікаво його читати. Існує ряд вимог до якісного контенту:

- унікальність;

- постійне оновлення контенту;

- актуальність та повнота наданих даних;

- надана інформація повинна бути правдива;

- пам’ятайте, що контент повинен бути не просто цікавим. Для того, щоб користувач поділився ним через соціальні мережі, він повинен викликати у нього емоції (позитивні або негативні).

Стратегія просування в соціальних мережах

Якщо ви хочете, щоб про Вашу компанію дізналися користувачі соціальних мереж, створіть групу або аккаунт.

При цьому варто пам’ятати про деякі секрети просування в соціальних медіа. Одна з основних помилок, яку здійснюють початківці бізнесмени - публікація в групі посилань виключно на рекламований сайт. Користувачі соц. мереж вже не реагують на відкриту рекламу. Однак, і не варто зловживати посиланнями на сайти прямих конкурентів.

Слідкуйте за тим, щоб контент відповідав тематиці вашого бізнесу. Багато в гонитві за увагою користувачів починають розміщувати на своїх сторінках анекдоти, не пов’язані з темою відео, смішні картинки, жарти і так далі. Але, як показала практика, це надає зворотний ефект.

Постарайтеся випередити своїх конкурентів в подачі інформації. У соціальних мережах новини з’являються і поширюються набагато швидше, ніж на сайтах та інших джерел. Якщо Ви завоюєте репутацію групи, яка завжди публікує свіжі та актуальні новини та при тому робить це швидше за інших, популярність серед користувачів вам забезпечена.

Не варто публікувати новини в своїх групах занадто часто. Для новинних груп оновлення кожні 3-4 години виправдано. Але ось для комерційних груп публікувати новини досить раз в 5-6 днів. Якщо Ви нехтуватиме цим правилом, Ви ризикуєте набриднути своїм користувачам і вони просто відпишуться від Вашої сторінки.