Знайдеться все: робот-шукач скарбів Джона Корні

Цей самохідний радіокерований металодетектор чудово справляється з пошуком захованих під землею скарбів. Такі роботи можуть зробити справжній переворот в області полювання за скарбами - а заодно позбавити жителів землі від решти захованих в землі мін.

Робот-шукач скарбів створений англійцем на ім’я Джон Корні (John Corney). Ця людина знайома з роботами не з чуток - він працює оператором глибоководних дослідницьких апаратів в компанії Oceaneering International.

Спочатку Джон Корні мав намір створити апарат, здатний самостійно виявляти заховані в землі міни без ризику для людей.

«Одного разу я зайшов в магазин і побачив там іграшкову радіокеровану машинку за 20 фунтів - розповідає винахідник. - Тоді я подумав: чому б не причепити до неї металодетектор і не використовувати для пошуку мін?»

Однак розробка дистанційно керованого детектора зайняла цілих сім років і обійшлася більш, ніж в 2 тис. фунтів, хоча отриманий результат обіцяє з лишком окупити всі витрати. Як з’ясувалося в ході польових випробувань, робот прекрасно справляється з пошуком захованих в землі скарбів (через брак поблизу мін, доводиться задовольнятися ними).

«Під час війни в Перській затоці я отримав травму спини, через яку не можу повертати свій торс. - продовжує Джон. - Подібне обмеження дуже незручне при роботі з металодетектором - в цьому плані робот для мене воістину незамінний. Я думаю, він буде корисний будь-якому шукачеві скарбів». До речі, на сайті https://lopata.com.ua/металлодетектор можна вигідно придбати якісні металодетектори.

Пристрій Джона Корні управляється за допомогою стандартного радіопульта, який можна купити в будь-якому модельному магазині. У передній частині його знаходиться мініатюрна камера - зображення з неї передається на невеликий екран, вбудований в пульт. В результаті оператор може управляти роботом, навіть якщо той знаходиться поза полем зору.

За допомогою свого гусеничного апарату Джон Корні вже знайшов понад 200 старовинних монет, а також безліч інших цікавих предметів: значок армійської санітарної служби часів Другої Світової, кілька срібних 7-пенсових монет і деталь середньовічного медальйона.

На даний момент винахідник подумує про налагодження комерційного виробництва роботів-шукачів скарбів. В принципі, ніщо не заважає йому оснастити їх розумною системою навігації, завдяки якій вони зможуть діяти повністю самостійно. Оператору досить буде лише задати квадрат пошуку, а потім - злегка наглядати за діями свого підопічного.

Можна уявити собі наступну картину: по лісах і полях безупинно снують тисячі роботів і шукають зариті в землі скарби. Заспокоює лише те, що при настільки інтенсивному пошуку скарби повинні досить швидко закінчитися. Заодно і з мінами вдасться розібратися.