Іграшки бізнес-класу: більярдні столи з класичних авто

Добротний більярдний стіл - задоволення не з дешевих. Елітні сорти дерева, абсолютно рівна поверхня, дороге сукно - все це говорить про фінансовий статус і естетичний рівень власника. А хлопці з Флориди, що працюють в компанії Car Pool Tables Inc, перетворили цей спортивний снаряд з традиційного столу в предмет справжнього захоплення для найдосвідченіших колекціонерів.

Раніше під більярдним столом малася на увазі класична дерев’яна конструкція, подібні добротні столи зараз пропонує компанія «ТТ-Бильярд», окрім того на їхньому сайті http://tt-billiard.com.ua/tennisnye_stoly можна вигідно замовити якісні тенісні столи.

У випадку ж з Car Pool Tables Inc в якості основи столу використовується кузов ретро-авто. Дизайнери взяли знамениті автомобілі, «що вийшли в тираж», і виконали їх реставрацію, але не звичайну. Вони використовували від машин тільки нижню частину кузова, вийнявши двигун і зрізавши салон, а на отриманій базі розмістили верхню частину більярдного столу.

Найбільша популярність дісталася моделі, в якій використано Chevrolet Corvette кінця 50-х років. База раритетного авто вкорочена під стандартні вимоги до столу для пулу, а «рідні» фари, блискучі бампера і інші елементи кузова відразу викликають ностальгію у любителів ретро-машин. Компанія Chevrolet підхопила ідею талановитих дизайнерів і тепер сертифікує їх оригінальні роботи як предмети справжнього антикваріату. Завдяки цьому Corvette Pool Table повноправно вважається і ретро-автомобілем, і ретро-столом одночасно.

Серед інших примірників столів Car Pool Tables Inc присутні і моделі з використанням Ford Mustang, випущеного в середині 60-х, Chevrolet Camaro трьох різних модифікацій, що зійшли з конвеєра в кінці тих же років. Окремої уваги вартий Shelby GT-350 1965-го року випуску: п’ятдесят виготовлених примірників підписані самим Шелбі.

Варто відзначити, що Car Pool Tables Inc спеціалізується тільки на тюнінгу авто, а сама стільниця з робочою поверхнею, лузами, сукном і т.д. для компанії виготовляє Craftmaster Billiard - досить відомий виробник спортивних снарядів для гри в більярд. Тому ці ретро-столи - не просто дорогі іграшки: вони мають повне право називатися справжнім спортивним обладнанням з усіма властивими йому функціями.

Багато хто запитує: «А чи не шкода вам робити опудала з найкрасивіших авто»? Автори проекту відповідають негативно, аргументуючи це тим, що функціонуюючі ретро-авто ще не скоро стануть справжньою рідкістю - їх кілька тисяч. До того ж компанія бере, в основному, зовсім «убиті» машини, іноді навіть з автозвалищ. Важливо також і те, що не завжди столи виготовляються на базі одного примірника автомобіля - часто буває так, що модель збирається з декількох машин певної марки і моделі, щоб не псувати цільні екземпляри.

Виникає цілком закономірне питання: «Скільки ж коштує таке задоволення для покупця»? Відповідь може багатьох збентежити: пограти на справжньому «Мустангу» або «Корветів» може той, хто в змозі викласти від дев’яти до ста тисяч «американських рублів». Найдорожче обійдеться номерний стіл № 001, що має автограф Шелбі (до речі, він все ще чекає свого покупця).