Кілька простих способів поліпшити якість Wi-Fi сигналу

Ми з кожним роком все більше і більше купуємо різні гаджети, у яких є доступ до Інтернету: нетбуки, планшети, смартфони, телевізори Смарт ТВ, навіть холодильник з WiFi вже є! На всій цій сучасній техніці є модуль WiFi. Само собою, навіть якщо на цьому пристрої є LAN-порт, то все одно кожен хоче підключити його саме по WiFi. І ось тут доводиться іноді стикатися з тим, що зони покриття бездротової мережі не вистачає і інтернет "тормозить". В цій статті ви знайдете кілька порад, які допоможуть вам посилити сигнал роутера, і тим самим збільшити швидкість інтернету.

Якість сигналу Wi-Fi, в першу чергу, визначається моделлю роутера. Тому вибирати потрібно потенційно потужні пристрої. До речі, саме зараз інтернет-магазин Gigahertz пропонує по вигідній ціні сучасні маршрутизатори, окрім того тут https://ghz.com.ua/uk/50-komutatori-olt ви зможете замовити комутатори, а також інше надійне мереживе обладнання. Якщо ж ви не хочете змінювати роутер, тобто способи поліпшити якість сигналу наявного пристрою.

Можна спробувати вирішити проблему, змінивши місце розташування роутера - підняти його вище, повернути роги антени в правильне положення. Як правило, рекомендації щодо встановлення обладнання описуються в інструкції до нього. Однак роутер прив’язаний до місця, куди виходить інтернет кабель і де розташована розетка. Тому кардинально міняти його розташування не так просто: потрібно викликати фахівця, подовжувати кабель, руйнувати стіни. Простіше в цьому випадку встановити другий роутер на іншому кінці квартири.

Є й інший спосіб - придбати ретранслятори, на ринку зараз представлено багато моделей. Сигнал роздається ретрансляторам від основного роутера, важливо, щоб він був потужним. Кожен ретранслятор встановлюється в окреме приміщення, підключається в звичайну розетку і налаштовується відповідно до основного роутера.

Посилити сигнал Wi-Fi можна за допомогою зовнішніх антен до роутера, якщо у нього для цього є спеціальні роз’єми. Але в квартирі це не дуже естетично виглядає. Крім того, зараз в інтернеті можна знайти інструкції, як виготовити підсилювачі в домашніх умовах, наприклад, з пивних банок. Але це більше актуально для дачі, в квартирі ж краще використовувати професійні пристрої.

Щоб отримати більш якісний сигнал, можна спробувати переналаштувати роутер на вільний канал. Зробити це самостійно вийде у тих, хто розбирається в техніці. Для цього слід зайти в програмне забезпечення пристрою, запустити сканер каналів і вибрати найбільш вільний. Існують спеціальні програми для сканування, а сучасні роутери мають відповідне програмне забезпечення вже в прошивці.

Вибрати потрібно менш завантажений канал і підключитися до нього. Але, як правило, коли багато сусідів, всі доступні канали виявляються зайняті. Тому рекомендується купувати більш сучасний роутер з діапазоном 5 ГГц. Тут канали найбільш вільні і роутера буде вистачати на площу квартири 100 м 2.