Як правильно вибрати web дизайн для веб сайту

Ми з дитинства знаємо, що зустрічають по одягу. І це працює не тільки при спілкуванні з людьми, але і у випадку з сайтами. Перше, з чим стикається відвідувач, зайшовши на веб-ресурс, це його дизайн і структура. І саме від якості цих елементів буде залежати історія взаємин користувача з сайтом.

Дизайн сайту - насправді дуже важливий. Тільки правильно підібраний, комфортний для відвідувача, унікальний і пов’язаний з темою ресурсу, він створює позитивне враження у клієнтів. Існує кілька правил, за якими потрібно вибирати дизайн свого проекту. Професіонали з’ясували, що їх чітке дотримання значно піднімає шанс успіху проекту. А допущені навіть найменші помилки можуть привести навіть до краху.

Правила вибору дизайну сайту

По-перше, власнику сайту повинна бути зрозуміла його роль. Дизайн - це інструмент, а не мета сайту. І, як в квартирі, затишок створюють шпалери на стінах, штори на вікнах, меблі та інші елементи інтер’єру, так і на ресурсі затишок повинен створювати дизайн. Він повинен бути комфортним, повинен допомагати сприймати інформацію або шукати потрібні відомості, а не заважати цьому.

По-друге, дизайн сайту повинен бути індивідуальним. Ресурс повинен запам’ятовуватися, повинен закликати відвідувачів зайти ще раз. Якщо ж дизайн сайту буде занадто нудним і сірим, то клієнт може загубитися і не пригадати ні назви сайту, ні його зовнішній вигляд. Найкраще придумати кілька елементів, які б привертали до себе увагу (не у шкоду комфорту!) і створювали оригінальний стиль сайту. А ось тут https://www.0564.ua/list/105170 ви зможете дізнатися про всі особливості унікального і шаблонного дизайну сайту.

По-третє, дизайн повинен допомагати зручній навігації сайту. Відвідувач, який прийшов на сайт за якоюсь інформацією, швидше за все буде змушений «походити» по сторінках ресурсу. Йому повинно бути все зрозуміло, і він повинен легко орієнтуватися навіть на майже незнайомому сайті. Так що дизайн не повинен ховати або виставляти ті чи інші елементи навігації. В противному випадку може піти на інший ресурс, де не буде можливості «заблукати».

По-четверте, дизайн не повинен сильно уповільнювати завантаження. Потрапляючи на сайт, будь-який відвідувач чекає швидкої можливості знайти потрібну інформацію. Якщо дизайн сайту занадто важкий для інтернету, а тому ресурс вантажиться довго, це може змусити клієнта піти, не дочекавшись закінчення завантаження. Способів «полегшити» дизайн сайту досить багато, тому тут важливо лише вибрати і грамотно їх використовувати.

По-п’яте, дизайн повинен містити не більше 3 кольорів. Занадто яскравий дизайн сайту буде погіршувати сприйняття інформації, тому варто зупинити вибір на 3 кольорах (чорний і білий не рахуються), причому вони повинні добре поєднуватися один з одним. Зовсім робити сірий і безбарвний дизайн теж не варто - сприйняття таких сайтів теж сильно погіршується без яскравих і виділених елементів.

По-шосте, дизайн повинен відповідати меті сайту. Різні типи сайтів можуть мати різні особливості дизайну, і, вибираючи дизайн для свого проекту, варто дуже чітко розуміти його мета і тип, щоб він виглядав гармонійно. Це також допоможе і відвідувачам, які зможуть відчувати себе комфортно на ресурсі.

При виборі дизайну найкраще, звичайно, скористатися послугами фахівців, які чітко зможуть підказати, які саме елементи дизайну сайту краще використовувати, які кольори використовувати і як змусити ресурс виглядати унікальним.