Facebook почав тестувати сервіс зустрічей в реальному житті

Facebook тестує нову функцію, яка допомагає користувачам домовитися про зустріч в реальному житті. Механізм дуже нагадує додаток для знайомств Tinder - користувачів таємно запитують, чи хочуть вони зустрітися один з одним, і повідомляють результати опитування, тільки якщо обидва відповіли «так».

Соцмережа Facebook має намір допомогти своїм користувачам в організації побачень один з одним - відповідний сервіс вже тестується в канадському Торонто і Новій Зеландії в додатку для iOS і Android. Працює він у такий спосіб: Facebook показує користувачеві фото одного з його друзів і запитує, чи не хотів би він зустрітися з цим другом протягом тижня. Аналогічний запит приходить і іншій людині.

Якщо обидва користувачі відповідають «так», Facebook повідомляє їм про це і пропонує домовитися про зустріч. Якщо ж хоч один з них відповість «ні», соцмережа згортає ініціативу і нічого не говорить їм про відповіді один одного.

Схожий принцип призначення побачень - за таємною взаємною згодою - діє в додатку для знайомств Tinder, з тією різницею, що в Tinder так можуть контактувати зовсім незнайомі люди, а в Facebook запит про побачення приходить тільки тим користувачам, які вже є «друзями».

За спостереженнями редакції Motherboard, сервіс не вибирає спеціально серед друзів тих, хто може представляти романтичний інтерес один для одного. Соцмережа повідомляє користувачеві, що просто має намір допомогти друзям, які спілкуються в інтернеті, провести час разом в реальному житті. До речі, завдяки популярному сайту знайомств EBITEUA, вже тисячі людей знайшли свою єдину половинку в реальному житті.

Що таке Tinder

Tinder - це мобільний додаток для знайомств, запущений в 2012 р. Розвитком сервісу займається американська компанія Match Group, дочірнє підприємство InterActiveCorp. Tinder використовується з метою завести як короткострокові, так і довгострокові відносини. Додаток доступний на 30 мовах. Станом на 2016 р має 100 млн завантажень і 50 млн користувачів, 10 млн з яких заходять в нього щодня.

Tinder працює тільки з тими користувачами, у яких є обліковий запис в Facebook або Spotify. Додаток пропонує користувачеві фотографії інших користувачів, які знаходяться поблизу, в супроводі короткої біографічної довідки. Запропоновану фотографію можна «змахнути» вправо або вліво, погодившись або відмовившись таким чином почати чат з кандидатом. Якщо обидва користувачі погоджуються, Tinder повідомляє їм про це, і вони можуть почати спілкування. Станом на 2016 р додаток щодня фіксував 26 млн. збігів.

Проблема наслідування в Facebook

Tinder - не єдиний сервіс, функції якого намагається повторити Facebook. Нагадаємо, що в 2013 році компанія спробувала викупити за $ 3 млрд популярну соцмережу Snapchat, однак отримала відмову. З тих пір Facebook прагне залучити аудиторію Snapchat, додаючи у себе аналогічні функції. У 2014 р компанія навіть випустила «вбивцю» Snapchat - додаток Slingshot, покликаний підштовхнути користувачів смартфонів ділитися фотографіями і відео з повсякденного життя.

Ресурс The Guardian підрахував, що Facebook намагалася клонувати або купити різні функції Snapchat в цілому 10 разів. В основному це фільтри та опції, пов’язані з фото- і відеоконтентом. Однак більша їх частина не користується особливою популярністю - клієнти Snapchat не поспішають переходити в Facebook. З 2016 року компанія спробувала викупити азіатський аналог Snapchat, перспективну південнокорейську соцмережа Snow, але також отримала відмову.