Bosch планує подвоїти ємність батарей для електромобілів до 2020 року

На минулорічному Франкфуртському автосалоні Bosch оголосив про покупку Seeo. Дана компанія базується в каліфорнійському Хейворді, вона розробила анод з чистого літію для літієво-іонних батарей, який спрощує структуру елементів у випадку твердотільних батарей, а також істотно збільшує ємність зберігання енергії.

Технологія буде готова для впровадження на ринку вже через п’ять років.

“Твердотільні осередки можна назвати передовою технологією, - сказав Деннер (Denner). - Проривні технології стартапа будуть посилені широкою компетенцією і фінансовими ресурсами міжнародного гіганта”.

Bosch бачить чималий потенціал в нових твердотільних елементах, які дозволять суттєво зменшити витрати і більш ніж подвоїти щільність зберігання енергії до 2020 року. Якщо сьогодні електромобіль може пройти до 500 км від одного заряду, то з новими батареями дальність ходу збільшується до більш 1.000 км - і при цьому ціна батарей буде нижче.

Акумулятор електромобіля складається з безлічі елементів (осередків), з’єднаних разом. Ємність енергії акумулятора може бути підвищена різними способами. Зокрема, важливу роль в хімії елемента грає матеріал позитивного і негативного терміналів (катода і анода). У нинішніх літій-іонних батареях ємність енергії обмежена, в тому числі, і тим, що анод складається з графіту (здебільшого).

За допомогою твердотільної технології від Bosch і Seeo буде використовуватися анод з чистого літію, що істотно збільшить ємність зберігання енергії. Нові елементи не будуть містити рідкого електроліту і є не горючі. А тим часом по посиланню аккумуляторы одесса вже зараз можна придбати якісні АКБ по найкращій ціні.

Якщо вірити прогнозам компанії, до 2025 року приблизно 15 відсотків усіх нових автомобілів будуть використовувати електричний привід. В Європі очікується більш висока частка - понад третину продаваних автомобілів, але більшість з них будуть гібридними. На автосалоні було показано велике число гібридних автомобілів, хоча великі концерни сьогодні активно розробляють і повністю електричні автомобілі - з 2018 по 2020 рік на ринок вийдуть новинки Audi, Porsche, BMW і Volkswagen першого і другого поколінь.

У 2014 році Bosch разом з GS Yuasa і Mitsubishi Corporation заснувала спільне підприємство Lithium Energy and Power GmbH & Co. KG по розробці більш потужного покоління літій-іонних батарей. Технологія Seeo Inc. відмінно доповнює нинішню компетенцію Bosch і розширює рамки співробітництва з японськими партнерами.