Audi показав безпілотник п’ятого рівня

Audi представила у Франкфурті концепт Aicon, на прикладі якого продемонструвала, які метаморфози зазнає автомобіль в середньостроковій перспективі.

Audi Aicon - це навіть не автомобіль в звичному розумінні, а самоврядна капсула. У концепту повністю відсутні органи управління, всі місця в салоні - пасажирські. Aicon керується системою автопілота в постійному режимі, що відповідає п’ятому, тобто найвищого класу автономності.

До речі, на сайті https://admiral-c.com.ua/catalog/ компанії Адмирал-С можна вигідно замовити оригінальні запчастини до різних моделей Audi, і інших популярних марок авто.

Салон Audi Aicon вміщає чотири людини. До їхніх послуг - телебачення, мультимедійні системи, тут є все, щоб проводити повноцінні ділові переговори (передні сидіння для цього можна повертати обличчям до задніх). Салон концепту за рівнем комфорту можна порівняти з салоном першого класу на Boeing 747 за винятком того, що на борту немає душової.

Кузов Audi Aicon має краплеподібну аеродинамічну форму. Розміри машини - велетенські. Довжина становить 5444 мм, ширина - 2100 мм, висота - 1506 мм, а розмір колісної бази - 3470 мм. Просто до відома: довгий Audi A8 коротший за цей концепт на 240 мм. А колеса у Aicon більші, ніж у магістрального тягача - 26 дюймів!

У Audi Aicon немає традиційної зовнішньої світлотехніки (безпілотнику вона не потрібна). Замість фар і ліхтарів встановлені дисплеї на основі світлодіодів, в яких використовуються сотні піксельних сегментів. На них можуть транслюватися повідомлення для інших учасників руху. Крім цього світло пікселів можна сфокусувати на якомусь конкретному об’єкті - на людину або машині. Безпілотник може висвітлювати цей об’єкт навіть в русі, поки не проїде повз нього.

Дальнього світла у машини немає, а габаритний є - він потрібен, щоб пішоходи бачили машину, що наближається.

Audi Aicon оснащений чотирма електромоторами (по одному на колесо), їх сукупна потужність - 350 к.с. Максимальну швидкість виробник не повідомляє, замість неї вказано більш важливий для безпілотника показник - крейсерська швидкість. У Audi Aicon вона становить 130 км / год. Поворотними механізмами оснащені всі колеса концепту.

У серійне виробництво Aicon запускати не планують, у всякому випадку наразі.