Вчені з’ясували, що кип’ятіння посилює проблему забруднення води

Нас з дитинства вчили пити тільки кип'ячену воду. Але ось західні вчені виявили в абсолютно різних кінцях світу, що в воді тепер міститься величезна кількість часток пластику - це результат того, що використаний і викинутий пластик не розкладається до кінця. Його мікрочастинки потрапляють у воду. І при кип'ятінні він не зникає, а може тільки продовжувати розкладатися в ході токсичної хімічної реакції. І, як не дивно, кип'ячена вода стає шкідливішою за сиру.

До таких висновків прийшла група вчених з США, Великобританії та Австралії. Дослідивши проби води в 14 країнах в різних частинах світу, вони всюди знайшли мікрочастинки пластику.

Пластик в воду потрапляє різними шляхами. Найбільшої шкоди приносить звичайне сміття: одноразовий посуд, пакети, пляшки з-під води - все це в природному середовищі розкладається десятки років. Розпадаючись на дрібні частини, пластик потрапляє в грунт і воду, і ніякі фільтри не можуть його затримати повністю. В результаті з кожною склянкою рідини людина випиває синтетичні речовини, які, перетравлюючись, роблять украй негативний вплив на організм. Збій ендокринної системи, гормональної, імпотенція, безпліддя, погана шкіра - все це в тому числі результат щоденного прийому “пластикової” води.

Причому кип’ятіння тільки погіршує ситуацію. Під впливом високих температур з поліетилену та інших речовин виділяються токсини, які є просто отрутою повільної дії для людини. Втім, відмовитися від кип’ятіння теж не можна - фільтрація і хлорування не гарантують безпеку від бактерій. Получається така собі палиця з двома кінцями. Зрештою існує чудова альтернатива - бутильована питтєва вода “Райське джерело” на сайті www.eden.com.ua її можна вигідно замовити.

Як саме мікропластік впливає на наш організм і яка концентрація його в тілі дійсно небезпечна, вчені до цих пір не знають. Є лише припущення, засновані на вивченні складу. Він може вражати ендокринну систему. Токсини, які він виділяє, викликають збої гормональних залоз, що веде до імпотенції.

То яку ж воду можна пити, щоб не отруїтися токсичним пластиком, який ми навіть розгледіти не в змозі? Вчені радять все ж відмовитися від нефільтрованої, особливо з неперевірених джерел. Адже крім пластика там можуть виявитися і шкідливі бактерії, і солі, і навіть небезпечні хімікати. Навіть з-під крана - корисніша.