Найдорожча у світі рушниця - VO Falcon Edition

Що не кажіть, а є щось спільне між колекціонером і мисливцем, адже і той, і інший прагне дістати якомога ціннішу і вагомішу здобич. А ось що ж відбувається, коли потреби тих і інших сходяться? Рішенням саме цього питання ось уже багато років займається шведська компанія VO Vapen, яка виробляє ексклюзивну і надзвичайно дороговартісну мисливську зброю.

Інтернет-магазин pricel.in.ua пропонує широкий асортимент спорядження і аксесуарів для мисливства і рибної ловлі. Саме тут ви можете придбати якісний кронштейн для приціла, самі оптичні приціли, бази для оптики, патрони, аксесуари для тюнингу різних типів зброї, тощо.

Заснував компанію відомий збройовий майстер Вігго Олссон в 1977 році. Завдяки високій якості і розкішному дизайну його продукція відразу ж отримала масу шанувальників і навіть вироблялася під замовлення спеціально для шведського Короля Карла XVI Густава, арабських шейхів та інших VIP-клієнтів.

Одним з останніх найбільш вагомих досягнень компанії стало створення елітної і дорогої рушниці, яка отримала назву VO Falcon Edition. Вартість її досягла 820 тис. доларів, що дає цьому раритету право претендувати на звання найдорожчої мисливської зброї в світі.

Ствол цієї рушниці має восьмикутний профіль і виробляється з прославленої дамаської сталі, що відрізняється високою міцністю, надійністю і прекрасною фактурою.

Зовнішня обробка металевих частин містить зображення сокола, балобана і інших хижих птахів. Виглядає вона просто чудово, особливо в поєднанні з прикладом і іншими елементами, виконаними з кращої горіхової деревини. Рушницю VO Falcon Edition планували випустити в п’яти примірниках, кожен з яких матиме власний унікальний візерунок і стильну оригінальну обробку, виконану із застосуванням ручної праці. Крім того, замовникам дозволять самостійно вибрати матеріал для свого майбутнього придбання, виходячи з власного смаку і особистих побажань.

А нещодавно на аукціонні торги Christie’s фонду Річарда Меллона виставлялися кавалерійські пістолети Джорджа Вашингтона. Пістолети часів революційної боротьби американських штатів за незалежність були продані за рекордні $1986000, що робить їх найдорожчою раритетною вогнепальною зброєю. Багато хто вважає, що вони є найважливішою зброєю американської історії і символам революції. Зараз пістолети можна подивитися в музеї Пенсільванії. Одним з власників пістолетів був сьомий президент США Джексон.