Ласі на знижки? Правила відвідування розпродажів

Багато людей, потрапляючи на розпродажі чого завгодно (одяг, техніка, взуття, домашнє начиння, текстиль), перетворюються на справжніх марнотратів. У такі моменти вони дуже слабо піддаюся контролю і ходити на розпродажі з пристойною сумою в кишені стає небезпечним заняттям для сімейного бюджету. Як зробити покупки грамотними і вдалими?

Найсвіжішу інформацію про найвигідніші знижки у Дніпрі знаходьте на сайті http://esale.dp.ua, саме тут кращі ціни в магазинах, кафе, ресторанах, аптеках, на культурно-масові заходи, салони краси, спортивно-оздоровчі процедури.

Усе за планом

Ефективність шопінгу залежить від його правильної організації. Безглуздо годинами бродити по поверхах торгового центру: втомившись, ви точно купите не те, що треба. Тому до початку шопінгу точно визначитеся з тим, що вам потрібно купити, і з переліком магазинів, які хотіли б відвідати. Зовсім не зайве заздалегідь зателефонувати в обрані магазини і поцікавитися, в які дні там підвозять товар, - можливості вибору будуть ширшими.

Зручніше робити покупки в мережевих магазинах: якщо річ вам сподобалася, але не виявилося потрібного розміру, можна звернутися до продавця-консультанта, який зв’яжеться з іншими торговими точками «своєї фірми» і підкаже, де є те, що вам потрібно. До речі, дізнавшись артикул товару, ви можете попросити відкласти його для вас і, під’їхавши, купити.

І останнє. Не беріть з собою на шопінг подруг - ви витратите набагато більше часу на «колективний вибір». До того ж поради з боку не завжди вдалі - покладайтеся виключно на свій смак, стиль і гаманець.

Реальність проти намірів

На розпродажах потрібно бути особливо пильним і прискіпливим. Обов’язково перевірте якість швів, постарайтеся оцінити матеріал, наприклад, чи не сильно він мнеться: для цього досить стиснути тканину в кулаці на кілька секунд і, відпустивши, подивитися, чи не залишилися помнутості. Нема вашого розміру? Ніколи не піддавайтеся спокусі приміряти «сусідній». В ажіотажі може здатися, що річ сидить нормально, але носити - наприклад, джинси або штани на розмір більше або менше ви не зможете. І, звичайно, підбирайте речі, які відповідають вашому росту. Вкоротити спідницю, плаття або брюки - не проблема, але виточки, рельєфи, лінія пройми або лінія коліна в брюках виявляться не на місці.

Експромт? А чому б і ні!

Нерідко виникає така історія на розпродажі: ви побачили річ і закохалися в неї з першого погляду. Примірка підтверджує: сидить ідеально. Але носити її явно нема з чим: наприклад, ваш базовий гардероб в інший колірній гамі. Брати чи не брати? Питання неоднозначне. Що стосується взуття - сумніви в сторону! По-перше, зайва пара ніколи не завадить.

По-друге, навіть несподіваний колір легко «врівноважити» спідницею, светром або аксесуарами - шарфиком, рукавичками. Можливо, саме ця пара взуття стане родзинкою вашого образу. «Без оглядки» можна купувати шарфики, шийні хустки, шкіряні пояси, біжутерію - завжди можна придумати, як вписати їх в гардероб. Що ж стосується светрів, кофт, спідниць, брюк та іншого одягу, а також сумок і головних уборів - зважити всі «за» і «проти» потрібно неодмінно, інакше річ може осісти на полиці в шафі.

Варто відмовитися від речей, які були на піку моди в минулому сезоні. У майбутньому році вони, як правило, вже неактуальні. А ось однотонний пуловер спокійного кольору або спідниця-олівець - практично безпрограшна класика, яка навряд чи вийде з моди. І не забувайте про «золоте» правило розпродажів: якщо все-таки з’явилися серйозні сумніви, від покупки краще відмовитися.

На замітку

Щоб змусити покупців платити більше і змітати з полиць розпродажні товари, продавці використовують цілий ряд хитрощів і вивертів:

- продаж «гуртом» за зниженою ціною. Напевно, вам часто доводилося бачити такі оголошення: «Тільки сьогодні, купуючи дві футболки, ви платите лише 299 грн». Досить сходити в сусідній магазин, і переконатися, що одна така футболка коштує 100 грн. Тобто заради економії в 1 грн ви платите зайві 199 грн.

- перекреслені ціни. Зверху на ціннику стоїть «стара» висока ціна, а внизу - «нова», набагато нижче. Насправді ж товар завжди коштував однаково, а «стара» ціна була взята зі стелі.

- всі товари за однією ціною. Побачивши велику кількість речей, кожна з яких коштує зовсім недорого, є ризик накупити купу того, що насправді вам не потрібно. Подібні магазини з фіксованими цінами розраховані саме на те, що, спокусившись низькою ціною, покупці не стануть особливо ретельно міркувати, для чого їм потрібен той чи інший товар.