Основні правила вибору електроінструменту

В арсеналі дбайливого господаря обов'язково повинні бути різні електроінструменти. А для того щоб вони стали надійними помічниками у будь-яких починаннях, необхідно правильно їх вибрати.

Професійний чи непрофесійний?

Весь електричний інструмент буває професійним і непрофесійним (для побутового використання). Деякі виробники роблять також спеціальне кольорове маркування. Це для того, щоб покупці відразу мали уявлення про функціональні здібності інструменту. Професійні інструменти розраховані на те, щоб їх експлуатували практично цілодобово. Тому виробник вносить в конструкцію спеціальні доопрацювання, щоб інструмент відповідав цим вимогам. А непрофесійний інструмент не має таких удосконалень, тому він не розрахований на тривалу роботу або екстремальні умови і обов’язково вимагає перерв у своїй роботі.

Існує також різниця між вартістю професійного і непрофесійного електричного інструменту. При виборі інструмента обов’язково врахуйте ці відмінності, інакше можна переплатити за ті функції, які потім не будете використовувати. Правда, професійний електричний інструмент можна купити в розрахунку на те, що він може прослужити набагато довше за умови правильної експлуатації. Але при цьому він може, так би мовити, «морально» застаріти.

Живлення

Інструменти можуть живитися від мережі змінного струму, а також від спеціального акумулятора. Як правило, він знаходиться всередині самого приладу.

Якщо ви купуєте інструмент, який працює на змінному струмі, обов’язково переконайтеся в тому, що він буде відповідати робочій напрузі, адже існують країни, де параметри змінного струму трохи відрізняються від тих, що у нас. Правда, всі офіційно ввезені в нашу країну інструменти підлягають обов’язковій сертифікації, а значить, вони повністю адаптовані до наших умов.

Інструмент, в якому знаходиться вбудований акумулятор, підійде для використання там, де немає змінного струму. Так що якщо у вас немає планів працювати на неелектрифікованих ділянках, то краще такі прилади не купувати. Правда, інструмент з акумулятором зручний там, де немає можливості підключитися до джерела струму. Тому з ним легко і зручно, скажімо, вийти на подвір’я, працювати на дачній ділянці. Часто може бути так, що роботі з приладами будуть заважати дроти. Такий електроінструмент відмінно підійде і для роботи в гаражах - так, до речі, ще й безпечніше.

Але електроінструмент на акумуляторі працює порівняно недовго між періодами підзарядки. Крім того, акумулятор має свій термін роботи. Його не можна вийняти, а між тим, він розрахований на строго відведений кількість циклів зарядки і розрядки.

З акумулятором потрібно бережно ставитися, так як його заміна сама по собі дорога, як і вартість самого накопичувача. Та й самі прилади з акумулятором теж коштують недешево.

Багатофункціональність

«Ідея фікс», яку виношують будівельники-любителі - це покупка багатофункціонального інструменту. Такий інструмент крім однієї, основної функції може виконувати кілька допоміжних. Деякі виробники пішли дуже далеко - вони створюють «набори» інструментів з дрилем в якості головної дійової «особи». Тут основним силовим модулем є дриль, а до неї додаються «насадки» - лобзик, рубанок, тощо.

В результаті маємо таке багатофункціональне не зрозуміло що: чи то електролобзик, то чи електропила, то чи ударна дриль, то чи кутова шліфувальна машина. Втім, кожна операція в будівництві вимагає свого інструменту, зі своєю потужністю і оборотами, своєю тривалістю роботи. А постійні перевантаження будуть позначатися негативно на якості робіт, а також вести до поломок обладнання.

Каким бы не был надежным и практичным электроинструмент, у каждого есть свой определенный ресурс работы, а посему время от времени требуется замена рабочих частей. Если вы решились на покупку якоря для дрели в Toolparts, или других запчастей для электроинструмента, то сделали правильный выбор - именно в этом магазине представлен товар наивысшего качества по наилучшей в Украине стоимости.