Британський автобус на паливі з коров’ячих фекалій поставив рекорд швидкості

До чого техніка дійшла! На чому тільки вже не їздять машини - і на дровах, і на воді, і на електриці. Але найоригінальніше паливо придумали британці. Вони розробили механізм, який рухається за рахунок ... коров'ячих екскрементів.

здесь

Нещодавно в ході випробувань, які пройшли на британському автополігоні Millbrook Proving Ground, автобус під назвою Bus Hound розігнався до 123,5 км / год. На перший погляд - нічого незвичайного, але, прочитавши далі, ви зрозумієте, в чому саме полягає рекорд.

Двигун автобуса працює на біогазі, який виробляється з коров’ячого гною. Після установки такої системи Bus Hound спочатку міг розігнатися не вище 90 км / год, однак після подальшої настройки підвіски і зняття комп’ютерного обмеження швидкості, водієві вдалося загнати стрілку спідометра далі позначки в 123 км / год. Примітно те, що в іншому це звичайний автобус, який не відрізняється від своїх братів, які колесять по британським містам.

Як працює ця чудо-машина? Отриманий біогаз стискається і закачується в сім паливних баків, які розташовані на даху автобуса. За характеристиками зріджений біогаз дуже схожий на компримований (стиснений) природний газ, тому його легко можна використовувати в злегка модифікованих двигунах внутрішнього згоряння.

Головна перевага біогазу полягає в тому, що він є менш шкідливим для природи. Перероблений гній можна використовувати як добрива в сільському господарстві, тим самим знижуючи рівень застосування хімічних добрив. Крім того, при виробництві біогазу в атмосферу не викидається метан, який надає сильний вплив на парниковий ефект.

Творці Bus Hound заявили, що хотіли зруйнувати стереотип автобуса, як повільного, брудного транспортного засобу, який до того ж погано пахне: «Bus Hound - це сучасний, швидкий автобус, який використовує останні інновації».

Інший автобус, який використовує той же вид палива, в минулому році був запущений британською компанією GENeco, ось тільки біогаз у нього особливий, він виробляється з людських фекалій. Ну що ж, чекаємо відповідних швидкісних тестів і нових рекордів.