Як вибрати здоровий корм для собаки

Без сумніву, будучи власником собаки, ви хочете для свого вихованця тільки найкращого. При цьому його здоров'я значно залежить від того, чим саме він харчується. Але як же вибрати найбільш підходящий корм для собаки з такого широкого асортименту, який пропонують магазини? У цій статті ви знайдете прості рекомендації, які допоможуть вам визначитися з вибором, чим краще годувати свого вихованця.

Не дозволяйте рекламам ввести вас в оману.

Запам’ятайте, що реклама на телебаченні, в журналах і магазинах націлена на людей. Навіть дизайн упаковки або етикетки продумується таким чином, щоб людям хотілося вибрати і купити саме цей корм. Не дозволяйте обдурити себе симпатичними картинками і милою рекламою. Самостійно вивчіть інформацію про корм заради благополуччя свого пухнастого друга.

Етикетки з такими широко розповсюдженими в маркетингу словами, як “преміум”, “натуральний” або “для гурманів” хороші для підвищення продажів, але не мають ніякого відношення до маркування якості продукції і нічого не означають навіть для самих виробників. До речі, хороший поживний корм, а також інші якісні зоотовари онлайн зараз вигідно можна придбати в інтернет-магазині e-zoo.com.ua

Зробіть вибір між консервованим і сухим кормом.

Застосування консервованого корму замість сухого (або навпаки) є питанням особистих переваг і фінансових можливостей. Більшість собак може успішно харчуватися і тим, і іншим, але часом зустрічаються окремі особини, чутливі до певного типу дієти. В цьому випадку у вихованця можуть виникнути такі симптоми, як блювання або діарея, які вказують на те, що організм не в змозі правильно переробити надану йому їжу.

Консервований корм зазвичай коштує дорожче сухого, але при цьому приблизно на 75% складається з води.

Перевірте склад інгредієнтів корму.

Собаки всеїдні. Вони їдять м’ясо, зернові продукти і овочі. Однак першим інгредієнтом корму має бути зазначено саме м’ясо, наприклад, курка або яловичина, а не м’ясні субпродукти або м’ясне борошно. Якщо в інгредієнтах вказана курка, це означає, що в корм включені переважно м’язові тканини курятини, але при цьому також можуть бути використані діафрагми, серце, або інші менш поживні курячі органи.

Порівняйте склади різних марок кормів.

Список інгредієнтів вказується в порядку убування їх ваговій частки в кормі. Інгредієнти, які містять в собі воду (такі як м’ясо), зазвичай розташовуються вище в списку.

Щоб порівняти між собою сухий (з 10-12% вологи) і вологий консервований корм (з 75% води), вам доведеться врахувати кількість вологи в кормі собаки, щоб визначити справжню процентну частку білка в ньому. Щоб здійснити розрахунок вмісту білка у вологому кормі “в перерахунку на суху речовину”, вам буде потрібно виключити з розрахунку частку води. Наприклад, якщо на кормі зазначено, що в ньому міститься 12% білків і 75% води, розділіть 12% на решту 25% сухої речовини, і у вас вийде 48% білка в перерахунку на суху речовину. Це досить багато.

Зіставлення процентного вмісту інгредієнтів корму в перерахунку на суху речовину дозволить вам порівняти корми, навіть якщо вони представлені різною формою випуску.

Правильно зберігайте собачий корм.

Корм необхідно зберігати в тому пакеті, в якому він продавався, але при цьому закривати його в контейнері (з пластика або металу) з щільною кришкою і ховати в прохолодне темне місце, наприклад, в шафу, в комору або в морозилку. Залишки розкритих консервів з вологим кормом тримайте щільно закритими в холодильнику. Цілі консервні банки слід зберігати в прохолодному сухому місці.

Сухий корм за умови правильного зберігання найкраще повністю вжити протягом 6 тижнів з моменту розкриття пачки.