Суперкомп’ютер NVIDIA забезпечить автомобілі 5-м рівнем автономності

Нещодавно компанія NVIDIA представила суперкомп'ютер Drive PX Pegasus, який забезпечить автомобілі 5-м рівнем автономності. Це означає, що в кабіні може взагалі не бути ніяких елементів управління - педалей, рульового колеса і навіть приладової панелі, пише видання Engadget.

NVIDIA Drive PX Pegasus - перший суперкомп’ютер компанії, який дозволяє автомобілю піднятися до 5-го рівня автономності. Це означає, що в кабіні може взагалі не бути ніяких елементів управління - педалей, рульового колеса і навіть приладової панелі. Новий комп’ютер забезпечує 320 трлн операцій за секунду, в 10 разів більше, ніж його попередник. За словами старшого директора по автомобільній промисловості NVIDIA Денні Шапіро, швидше за все, основним ринком для них будуть роботаксі.

У компанії стверджують, що, як мінімум, 25 партнерів NVIDIA працюють над створенням повністю автономного автомобіля. А завдання нового мініатюрного комп’ютера - прибрати з прототипів масивні комп’ютери і підвищити швидкість обробки навколишнього автомобіль інформації.

Дійсно, зараз для того, щоб обробити масив даних, що надходить від безлічі датчиків лідара, десятків камер, радіолокаторів, потрібно возити в багажнику невелику серверну кімнату з охолодженням. Вся ця обчислювальна потужність величезну кількість енергії, а оскільки все більше автомобілів стає електричними, останнє, чого хоче автовиробник, - це систему, яка позбавляє електромобіль запасу ходу.

NVIDIA Drive PX Pegasus AI - розміром з номерний знак і вимагає набагато менше енергії, ніж попередня модель. У продажу він з’явиться в другій половині 2018 року з графічними процесорами нового покоління, про які NVIDIA поки не оголосила.

У NVIDIA вже є один замовник - Deutsche Post DHL. Компанія планує в 2018 році протестувати автономні поштові вантажівки з комп’ютерами Drive PX на борту. Поштова служба хоче, щоб вантажівки пересувалися по вулиці одночасно з кур’єром, який розносить посилки по домівках в рамках одного кварталу.

Коли потрібно гідно зустріти важливого бізнес-партнера, або іншу VIP-персону, чи на належному рівні організувати весілля, перш за все варто подбати про відповідний презентабельний транспорт. У звязку з цим хочеться порекомендувати сервіс http://auto-luxury.com, де ви на найвигідніших умовах зможете арендувати елітні автомобілі з водієм чи без.