У Дубаї успішно протестували літаюче таксі

Дубай рухається повним ходом до футуристичного майбутнього, в якому, з поміж іншого, буде місце літаючим таксі. І один з таких пристроїв вже пройшов льотні випробування. Volocopter - двомісний повністю електричний 18-роторний вертоліт, покликаний стати першим в світі пасажирським самоврядним таксі. Таким чином місцева влада має намір інтегрувати службу безпілотних повітряних таксі в міську транспортну мережу.

Volocopter вперше з’явився в 2013 році і був продемонстрований як перший комерційно-придатний електричний літак. У наступні роки він зібрав досить велику суму фінансування завдяки серії успішних тестових польотів і зовсім недавно отримав інвестиції в розмірі 29 мільйонів доларів від компанії Daimler. Призначений для перевезення двох пасажирів без пілота з пункту А в пункт Б, апарат може літати протягом 30 хвилин з максимальною швидкістю 100 км/год. А подивитись на цей транспорт майбутнього, і на інші чудеса цього дивовижного футуристичного мегаполісу можна замовивши у Києві горящі тури в агентстві TRAVEL-SHOP.

Дубай оголосив про свої плани з випробувань Volocopter ще в червні, перейменувавши його в «Автономне повітряне таксі (AAT)». Очікується, що безпілотник буде грати роль в просуванні ОАЕ до використання автономних транспортних засобів в чверті всіх пасажирських поїздок до 2030 року.

«Автономне авіаційне таксі має безліч унікальних функцій, які включають в себе найвищі стандарти безпеки та численні компоненти, такі як пропелери, двигуни, джерела живлення, електроніка та управління польотом», - каже Mattar Al Tayer, генеральний директор і голова Ради виконавчих директорів автомобільного і транспортного управління Дубая. - «Він також оснащений додатковими аварійними парашутами, дев’ятьма автономними акумуляторними системами і технологією швидкої зарядки батарей, яка вимагає двох годин для повного рівня. Але цей час буде значно скорочено у виробничій версії».

Коли безпілотник здійснив свій перший політ над Дубаєм, поруч з парком Jumeirah Beach, в салоні нікого не було. Наслідний принц Дубаї, Його Високість шейх Хамдан, сам особисто натиснув кнопку запуску і стежив за автономним випробувальним польотом. Він також розповів, як повітряне таксі буде інтегровано з іншими системами громадського транспорту і як люди зможуть його замовляти і відслідковувати маршрут через спеціальний додаток для смартфонів. Дальніші випробування автономного повітряного таксі з метою його вдосконалення в Дубаї будуть проходити протягом наступних п’яти років.