Основні правила догляду за паркетом

Величезний асортимент різних покриттів для підлоги дозволяє вам підібрати найбільш підходящий і якісний, у відповідності до всі потреб і вимог, які ви висуваєте. Але незважаючи на якісний ретельний підбір покриття, за ним необхідно правильно доглядати і не кожен знає, як саме.

Раніше ми піднімали тему підбору і установки паркету, до речі, якщо ви вирішили самі спробувати цим занятись, то тут https://pikkampani.com/arenda/shlifoval-ny-e-frezeroval-ny-e-mashiny/arenda-parketoshlifoval-noj-mashiny можна вигідно арендувати паркетошліфувальні машини. Сьогодні ж ми розповімо вам як доглядати за паркетом правильно, і як відбувається догляд за паркетом при різних обставинах.

Клімат в приміщенні змінюється точно так, як і на вулиці, і повністю залежить від тих погодних і кліматичних умов поза стінами вашого будинку або квартири. Всі ці фактори також впливають і на ваш паркет, особливо коли він натуральний.

Зимовий мікроклімат

З настанням холодів включаться потужні опалювальні системи, які випромінюють тепле і сухе повітря. Безумовно, таке повітря починаєте висушувати ваше приміщення, тим самим рівень вологи істотно знижується. Волога також пропадає і з деревини, з який виготовлений паркет, через що він починає звужуватися.

Наслідком такого звуження є невеликі зазори між рейками, які можуть вам сильно докучати. Звичайно, з наступів весни вони знову пропадуть, але, якщо ви хочете спочатку запобігти їх появі можете додатково встановлювати системи, які будуть насичувати повітря вологою і не дадуть цим показником знизитися нижче за показник в сорок п’ять відсотків. Такий догляд за паркетом допоможе продовжити термін його використання.

Літній період

Через те, що на вулиці тепло і частенько випадають опади, вологість досягає дуже високих меж. Вона може бути навіть вище дев’яноста відсотків, що безумовно вплине і на деревину. Паркет починає дуже швидко вбирати вологу, тим самим надмірно розширюючись. Краї стиків стануть відчутними, якщо пересуватися по поверхні босоніж. Догляд за паркетною дошкою тут вам не допоможе, слід чекати більш сухої погоди.

Догляд за лакованим паркетом

Вам необхідно обов’язково дотримуватися всіх основних правил по догляду за такою поверхнею інакше ви ризикуєте незабаром втратити її первинний зовнішній вигляд, або ще гірше: ваша підлога дуже скоро зажадає ремонту, чи навіть повної заміни.

Що слід знати і обов’язково виконувати:

- Після нанесення лаку і його висихання, перші два тижні прибирання повинно бути виключно сухим. Це допоможе позбутися від падаючої пилу і грязьових відкладень. Після закінчення двох тижнів можна переходити і до вологого прибирання покриття.

- Всі ролики на меблях, якщо такі є, слід підбирати таким чином, щоб вони були м’якими і не пошкоджували глянцеві лакові покриття. Це допоможе вам зберегти більш привабливий зовнішній вигляд і дасть можливість робити перестановку без побоювання що під диваном утворилися сліди від його ніжок.

- Для прибирання слід використовувати тільки м’які волосяні щітки, бавовняні ганчірки або пилосос. Жорсткий віник може подряпати поверхню, так що його використання небажане.

- Для очищення серйозних плям, категорично заборонено застосовувати абразивні або жорсткі інструменти.

- Будь-які подряпини і потертості слід відразу ж виправляти, так як через них до деревини буде потрапляти волога і це викличе процес гниття, знизивши термін використання покриття.

- Для ефективного, швидкого і безпечного позбавлення від плям, і інших забруднень краще використовуйте спеціалізовані засоби. Вони хороші тим, що в складі відсутні шкідливі для лакованої поверхні хімічні речовини і наносити їх можна без побоювання дотримуючись інструкції на упаковці.