6 налаштувань Windows 10, які полегшать ваше життя

Windows як і раніше займає домінуюче становище на ринку операційних систем для персональних комп'ютерів. Ця ОС здобула популярність серед користувачів завдяки інтуїтивно зрозумілому і зручному інтерфейсу. За роки розвитку сімейства Windows компанія Microsoft постійно удосконалювала свою продукцію, з огляду на потреби користувачів.

Найперша версія Windows 1.0 була випущена в далекому 1985 році. З тих пір стара добра «Вінда» зазнала цілий ряд серйозних змін.

Сьогодні Microsoft прийшла до новітньої версії Windows 10, яка покликана стати універсальною для всіх пристроїв, а не тільки лише для персональних комп’ютерів.
Поширення нової ОС йде повним ходом, проте його темпи, хоча і стабільні, не так стрімкі, як хотілося б того Microsoft. Почасти це пов’язано з ростом популярності мобільних операційних систем - Android і iOS.

Проте, «десятка» вже має велику кількість прихильників по всьому світу. Станом на квітень 2017 року Windows 10 отримала 26,28% ринку ОС для ПК. Навесні цього року сьома версія операційної системи все ще була найпопулярнішою з сімейства і мала на ринку частку в 48,5%. До речі, якщо вам потрібна установка windows, швидко, якісно і недорого з цим завданням справляться спеціалісти компанії IT Сервіс.

Десята версія операційної системи оснащена зручним інтерфейсом і безліччю корисних сучасних функцій, які допомагають зробити роботу з комп’ютером ще більш простою, зручною та приємною. Нижче ми розповімо про користь від Windows 10, які полегшать ваше життя.
 
Автоматичне очищення диска

Багато вже писалось про різні сторонні утиліти для очищення комп’ютера. Однак розробники Windows 10 виявилися на крок попереду і передбачили таку можливість безпосередньо в операційній системі.

В оновленні Creators Update з’явився інструмент, що дозволяє автоматично очищати комп’ютер від нагромадженого сміття, тим самим прискорюючи роботу системи.
 
Нічний режим монітора

Корпорація Microsoft піклується про ваш зір. Багатьом користувачам знайома ситуація, коли «денна» яскравість монітора абсолютно не підходить для темного часу доби і починає втомлювати очі. На цей випадок у Windows 10 Creators Update передбачений нічний режим, який можна включити в розділі «Параметри»> «Система»> «Екран». Система налаштує кольори екрану так, щоб він не стомлював очі.
 
Темна тема

Ще одна корисна для зору утиліта. Як відомо, велика кількість яскравого світла від монітора швидко стомлює очі. Microsoft вирішила цю проблему, запровадивши не тільки «Нічний режим», але і темну тему Windows 10. Ця функція доступна в оновленні Anniversary Update. Темну тему можна встановити, увійшовши в «Параметри»> «Персоналізація»> «Кольори» і натиснувши «Виберіть режим зі стандартними програмами». Також темна тема доступна для стандартного браузера «десятки» - Microsoft Edge.
 
Список програм за замовчуванням

В Windows 10, як і в інших версіях ОС, можна налаштувати програми, які будуть використовуватися за замовчуванням для відкриття будь-яких файлів. Зробити це легко, увійшовши в «Параметри»> «Програми»> «Програми за замовчуванням». Ви можете «диктувати свої правила», вибираючи для використання за замовчуванням ту чи іншу програму зі списку встановлених.

Приховані файли і папки

У «десятці» за замовчуванням провідник не показує приховані файли і папки, а також розширення файлів. І як же бути, коли виникає необхідність змінити розширення або отримати доступ до тієї чи іншої прихованої папці?

Насправді, все просто. Як і в попередніх версіях Windows, в десятій можна вручну включати відображення розширень і показ прихованих файлів і папок. Це можна зробити, увійшовши в меню «Вид» провідника і вибравши відповідні пункти.

Бекап

Експерти Microsoft передбачили в Windows 10 дуже корисну функцію, яка покликана врятувати юзера в разі серйозних проблем. Це функція відновлення системи.

Як відомо, Windows періодично створює так звані точки відновлення. Це дозволяє, наприклад, в разі установки «поганого» ПО, через якого система впала, зробити відкат і продовжити нормальну роботу.

Користувач може вдатися до тонких налаштувань відновлення системи, визначивши, наприклад, місце на диску яке буде виділятися для резервних файлів.