Вибираємо жалюзі

У наші дні виробники випускають найрізноманітніші сонцезахисні конструкції різних типів, розмірів і кольорів. Широкий вибір матеріалів, колірних і конструктивних рішень дозволяє реалізувати практично будь-яку дизайнерську ідею. Однак, гострим постає питання вибору жалюзі для конкретного приміщення.

Если вы решили приобрести ролеты на окна Харьков предложит много вариантов интернет-магазин jalousie.kharkov.ua. Данные изделия отличаются безупречным качеством, функциональностью, изысканным стилем, богатством конструктивных и дизайнерских решений, а также доступной стоимостью.

Для відповіді на це складне питання необхідно визначитися, якою буде основна функція жалюзі в приміщенні і яку роль вони повинні будуть грати в навколишньому інтер’єрі. Якщо, в першу чергу, жалюзі повинні виконувати захисну функцію, то варто зупинити свій вибір на рольставнях (ролети). Полотно захисних жалюзі виготовляється з алюмінієвих або сталевих профілів. Воно здатне надійно захистити приміщення не тільки від яскравого сонячного світла, але і від несанкціонованого проникнення. Захисні жалюзі забезпечують достатній комфорт і безпеку в будинку.

Якщо ж на перший план виходить декоративна функція і захист від сонячних променів, то слід вибрати одне з конструктивних рішень жалюзі - горизонтальні, вертикальні або рулонні. Горизонтальні жалюзі прийнято вважати класичними. Вони відрізняються високою функціональністю і практичністю, тому їх з самого початку стали використовувати в строгих офісних інтер’єрах. Однак, завдяки багатству колірних рішень сьогодні горизонтальні жалюзі з успіхом застосовуються і в житлових приміщеннях.

Вертикальні жалюзі ідеальним чином поєднують дві функції - захист від сонця і прикраса інтер’єру. Вони відрізняються широким розмаїттям і чудово виглядають в домашніх інтер’єрах. Вони також активно застосовуються в приміщеннях, до яких пред’являються високі санітарні вимоги. Там, де традиційні сонцезахисні конструкції не вписуються в стильове рішення, можна використовувати рулонні жалюзі. Такі жалюзі компактні, практичні і різноманітні. Вони дозволяють контролювати рівень освітленості приміщення і додатково прикрасити інтер’єри приміщення.

Одним з основних завдань при виборі жалюзі є визначення матеріалу, з якого вони виготовляються. Від цього безпосередньо залежатиме і кінцева ціна жалюзі, а також їх довговічність і практичність. Сьогодні компанії-виробники можуть запропонувати алюмінієві, дерев’яні, тканинні і пластикові жалюзі, а також сонцезахисні системи, виготовлені з екзотичних матеріалів. Кожен матеріал має як очевидні перевагами, так і певні недоліки. Тканинні жалюзі відрізняються чудовими декоративними можливостями і надають приміщенню певний шик. Однак, їх не рекомендується встановлювати в приміщеннях з підвищеною вологістю.

Алюмінієві і пластикові жалюзі володіють високою практичністю і універсальністю застосування. У той же час пластикові жалюзі не рекомендується встановлювати поблизу будь-яких джерел тепла (батарея опалення або кондиціонер). Алюмінієві ж конструкції трохи «гримлять» при відкритому вікні, що може створювати незручності.

Дерев’яні жалюзі чудово захищають від сонця, вони гігієнічні і довговічні. Краса натурального матеріалу буквально облагороджує приміщення і надає інтер’єрам розкішний вигляд. Втім, ціна дерев’яних жалюзі помітно дорожча, ніж вартість інших видів.

Визначившись з конструкцією і матеріалом жалюзі, необхідно звернути свою увагу на їх стильове рішення і колірну гамму. Щоб створити неповторні і гармонійні інтер’єри кімнати, слід грамотно поєднувати колір жалюзі з колірним рішенням стін і меблів. На жалюзі може бути нанесено оригінальний малюнок, що зробить інтер’єри приміщення ще більш ексклюзивними. Сьогодні все більшою популярністю також користуються мультифактурні жалюзі, які поєднують в собі тканини декількох кольорів і фактур. Такі жалюзі забезпечують вражаючий декоративний ефект. З їх допомогою можна реалізувати практично будь-яку дизайнерську задумку.