Будинок, який «будується» за 8 хвилин

Багато з нас просто обожнюють подорожувати! Це так чудово щоранку прокидатися в новому місті, зустрічати запаморочливі заходи на березі океану або милуватися гірськими вершинами далеко від обридлої цивілізації. Але в цьому є один великий мінус - постійно переїжджаючи з місця на місце, потрібно міняти готелі, збирати, а потім знову розпаковувати валізу. Погодьтесь, це досить втомлює.

Але з недавнього часу цю проблему вдалося вирішити. Компанія Ten ​​Fold - піонер в розробці інноваційних мобільних будівель - випустила в продаж незвичайний будинок-гармошку, який можна зібрати і розібрати всього за кілька хвилин.

Розробник називає свій продукт «будинком, який економить час». За підсумками різних тестів стало відомо, що будинок зводиться за якихось 8-10 хвилин! Перевагою є екологічність матеріалів, універсальність і можливість майбутнього розширення житлової площі за рахунок додаткових модулів. Цікаво й те, що будинок-гармошка невибагливий до властивостей земельної ділянки - йому не потрібно рівна поверхня, він може бути розміщений навіть на схилі.

Монтаж не потребує значної витрати енергії або наявності спеціальних навичок.Все, що потрібно зробити власнику - натиснути на кнопку, і за допомогою системи противаги кімнати будівлі починають розкладатися (або складатися). Розробники відзначають, що, як тільки будинок розвернувся, його частини потрібно тільки закріпити за допомогою електричної дрилі.

Вагомим плюсом стане і те, що для зведення подібного житла не потрібно ніяких дозвільних документів, передбачених законом. Ну, а якщо ви бажаєте побудувати звичайний традиційний приватний будинок, з поміж великої кількості різноманітних паперів вам потрібно буде оформити будівельний паспорт. Тому по посиланню строительный паспорт на частный дом, дізнайтесь як оформити цей документ швидко і без лишніх переплат.

Базова версія будинку від Ten ​​Fold передбачає 64 м2 житлового простору, а в складеному стані мобільний об’єкт займає 20 м3. Внутрішні стіни будівлі можуть бути переміщені і розташовані відповідно до власних уподобань. Меблі підбираються і вбудовуються в залежності від потреб замовника.

Коштує такий об’єкт недешево - практично як звичайний будинок, від 130 тис. доларів. Енергією забезпечуватися він може повністю від сонячних батарей на поверхні даху. А ось воду, схоже, доведеться завозити.