Як вибрати правильне взуття для дитини

А чи знаєте ви, що в Хорватії заборонили взуття без задника. Принаймні, на території Плітвицьких озер в сланцях з'являтися не можна. Справа в тому, що туристи в шльопанцях регулярно звалювалися з обриву через те, що їх ноги вислизали з взуття без задника.

Хто знає, чи чули італійці про нещасні випадки в Хорватії, але їх винахід - доказ того, що деколи краще обійтися без взуття, ніж носити небезпечні для життя моделі. Винахідники запропонували безпечну альтернативу пляжним сланцям - підошву, яку можна приклеїти прямо до ніг. Але якщо дорослим шльопанці шкодять у виняткових випадках, то для дитячих ніг ці моделі несуть постійну загрозу. Втім, небезпечними для дітей є не тільки сланці.

Що таке правильне дитяче взуття?

Говорячи про правильне взуття, лікарі мають на увазі вироби з ортопедичними властивостями. По-справжньому правильні моделі для дітей легко впізнавані. Їх особлива конструкція сприяє формуванню стопи і ходи, запобігає деформації скелета. Без всякого сумніву, ортопедичне взуття вальгусне предсталене в інтернет-магазині medsklad.com.ua буде найкращим вибором для вашої малечі.

Отже, що таке правильне взуття і як воно виглядає? Нижче представлені характеристики, за якими легко визначити якість моделей і зробити підбір варіантів для малюків.

Матеріал верху

Краще взуття для профілактики пітливості ніг і запобігання грибків виконане з натуральної шкіри, нубука, замші або текстилю.

Задник

Однорічній дитині, як і більш старшим, не можна купувати моделі без задника. Справжнє ортопедичне взуття пізнаване по твердому заднику не нижче щиколотки.

Носок

Вибір туфель з вузькими носами загрожує викривленням ступні і пальців. У правильних моделях ця частина повинна бути настільки широкою, щоб дитина могла вільно ворушити пальцями.

Підошва і устілка

Вони не мають значення, тільки для малюка до року. Як тільки дитина почала ходити, пора купувати їй перше справжнє взуття з легкою твердою підошвою. У всіх моделях для дітей вітається запобігаючий плоскостопість супінатор.

Каблук

Хороше дитяче взуття не може бути без каблука, але він повинен відповідати правилам. Ідеальний варіант - каблук Томаса, завдяки якому стопа приймає ідеальне положення.

Пам’ятаючи ці підказки, більше не виникне труднощів з тим, як вибрати правильні і корисні варіанти для малюка.

Небезпечні моделі

У період інтенсивного росту кістки і суглоби дитини дуже податливі. Плоскостопість, клишоногість, вальгусное викривлення, «шишки» - ці хвороби з’являються, якщо в дитячому віці під час носіння неправильного взуття. Одними з найбільш небезпечних для дітей вважаються моделі без задника, тому фахівці навіть міряти їх не радять. У сланцях навіть дорослому під час бігу важко утримувати ногу. Пітна п’ята зісковзує з підошви, а це вже великий ризик отримати вивих, розтягнення або перелом.