Вибираємо міжкімнатні двері

Ремонт квартири, офісу або заміського будинку - заняття затратне і клопітке. Хочеться, щоб кожна деталь була витримана в задуманому стилі і в той же час залишалася функціональною і довговічною. Особливо це стосується міжкімнатних дверей - адже на них припадає чимале щоденне навантаження. Як вибрати по-справжньому якісні, але при цьому і естетичні двері?

В даний час існує величезний вибір серед різних типів міжкімнатних дверей. Завдяки такій різноманітності, багато потенційних покупців починають губитися у виборі і допускають грубі помилки при покупці. Щоб цього не сталося, необхідно розібратися, які існують різновиди виробів, і як правильно підібрати підходящий варіант для житла.

Так само необхідно пам’ятати, що вибір повинен ґрунтуватися не тільки на якісних характеристиках виробу, але і на його розмірах, терміні експлуатації і матеріалі, з якого вони виготовлені. Для того щоб не помилитися з вибором, необхідно уважно розібратися, які види міжкімнатних дверей сьогодні пропонує сучасний ринок.

В даний час великим попитом користуються двері, виготовлені з натуральних матеріалів, а саме - з різних сортів деревини (сосна, дуб, модрина і т.д.), які становлять серйозну конкуренцію своїм пластиковим або скляним аналогам. Натуральний і екологічно чистий матеріал допомагає створити в домівці затишний і неповторний інтер’єр. Більш того, вироби, виконані з дерева, мають свої переваги: ​​вони мають гарну звукоізоляцію, низьку провідність тепла і достатню міцність. Єдине, що треба врахувати - дерев’яні двері можуть з часом деформуватися за рахунок високого рівня вологості в приміщенні. Так що, встановлювати такі двері в кухню або ванну кімнату не варто. Вони більше підходять для вітальні, спальні або дитячої кімнати.

Найнадійнішими і поряд з цим дорогими вважаються вироби, виготовлені з цілісного дерев’яного масиву. Вони чудово підійдуть для будь-якого приміщення, не деформуються, довго служать і не потребують особливого догляду. Гарантія на таку продукцію становить не менше 10 років. Вибираючи двері з масиву, слід звернути увагу на сорт деревини, з якого вони виготовлені ​​(кожне дерево має свої унікальні властивості) і на те, щоб на поверхні деревини були відсутні сучки або будь-які органічні ушкодження.

Не менш популярним вважається ДСП - дуже міцний, безпечний, довговічний і натуральний матеріал. Вартість таких виробів значно нижча, ніж у дверей з цілісного дерева, тому цей бюджетний варіант ідеально підходить для покупців із середнім достатком. Однак, вибираючи такий варіант, слід пам’ятати про те, що такі двері схильні до деформації за рахунок сильної вологості, тому їх не рекомендується встановлювати в кухнях, їдальнях або ванних приміщеннях.

Виготовлені з МДФ двері хоч і не є повністю натуральним матеріалом, відмінно себе зарекомендували у плані безпеки і надійності за рахунок того, що при їх виготовленні не застосовуються шкідливі хімічні речовини. Для виробництва подрібнюється деревина, а потім деформується до потрібних розмірів за допомогою спеціального вакууму. Після чого стружка склеюється. Поверхня ламінується або обробляється шпоном з різних сортів деревини. Вироби володіють довгим терміном експлуатації, не деформуються і прекрасно підходять для будь-яких приміщень. Єдиний недолік - велика вага. Головне, щоб використовувалася якісна фурнітура (короб, лиштви і т.д.).

Дуже легкі і недовговічні міжкімнатні мазонітові або ламіновані двері. Це варіант економ класу, що володіє коротким експлуатаційним терміном служби - не більше семи років. Мають погану звукоізоляцію, пропускають холод і мають підвищений ступінь займання. Підходять не для всіх приміщень. Користуються попитом тільки за рахунок своєї невисокої ціни.

Не менш дешевий варіант - двері, які покриваються шпоном. Для виготовлення, найчастіше, використовується деревина найнижчої якості з безліччю дефектів. Мінусів у такого варіанту чимало: це висока ступінь деформації, ймовірність виникнення грибка або плісняви, розшарування від вологості шпону. Саме тому їх потрібно встановлювати тільки в тих приміщеннях, де відсутня сильна вологість і температурні перепади.

Філенчасті двері - досить популярний і затребуваний варіант за рахунок органічного співвідношення ціна / якість. Виготовляються без застосування клейової основи. Замість цього використовуються спеціальні колючкуваті кріпильні елементи, що закріплюються фільонками. В якості матеріалу використовуються різні типи хвойної деревини, хоча останнім часом виробники застосовують комбіновані матеріали. Характеризуються досить довгим експлуатаційним періодом, непоганою екологічністю і естетичним виглядом.

Дуже цікавий варіант - скляні міжкімнатні двері, що виготовляються з різних типів міцного скла (багатошарове, тоноване, загартоване і т.д.). Основні переваги таких варіантів виробів полягають в їх красі, простому догляді і стійкості до механічних пошкоджень. Однак їх вартість досить висока, і це, мабуть, єдиний недолік. Встановлювати можна в будь-яких приміщеннях, так як вологість і температурні перепади не впливають на експлуатаційні якості скляних дверей.