Домробітниця - розкіш чи необхідність? Як знайти хорошу помічницю по господарству

Якщо ви думаєте, що домробітниця - це розкіш, то дуже помиляєтеся. За даними агентств з найму персоналу для дому, в більшості випадків домробітницю наймають люди із середнім достатком від 700 $ до 1200 $ в місяць, з завантаженим графіком роботи.

Шукаєте досвідчений, добропорядний персонал для власного дому, чи готелю? Скористайтесь послугами перевірених сервісів, наприклад, якщо вам потрібна покоївка Київ на olx.ua ви знайдете найкращі пропозиції в столиці.

Найчастіше, такий персонал наймають в силу крайньої необхідності, стикаючись з тим, що виконувати всю поточну роботу по дому просто нікому. Жити в бруді, їсти напівфабрикати або постійно харчуватися в їдальнях і кафе, прати одяг в пральні - задоволення маленьке. Щоб створити собі умови для гідного сімейного життя, люди звертаються в агентство з підбору персоналу, щоб підшукати собі хатню робітницю, або інакше, помічницю по господарству.

Домробітниця веде все господарство, нерідко ходить в магазини за продуктами, оплачує рахунки за квартплату, готує, прибирає будинок, пере і прасує. Відповідно, її послуги коштують недешево. Але за власний комфорт варто заплатити.

Послуги домробітниці, в залежності від робочого графіка, і від покладених обов’язків, коштують від 100 $ і доходять до 2000 $. Якщо потрібно просто вологе прибирання будинку, прання і прасування білизни, домробітниці досить буде двох відвідувань на тиждень з 8-ми годинним робочим днем. І коштувати ця послуга буде по мінімуму.

Домробітниця з приготуванням їжі, відповідно, вже коштує на порядок вище. У деяких сім’ях домробітниця поєднує ще й обов’язки няні для дитини. Тобто, крім роботи по дому, вона готує їжу для дитини, гуляє з нею, укладає спати в обід. Така професійна няня-помічниця коштує вже значно дорожче, від 500 $ в місяць.

Всі питання по заробітній платі домогосподарки і умов її роботи обговорюються індивідуально, при бажанні може складатися трудовий договір, де докладно обговорюється кожен пункт. Оплата може проводитися раз на місяць, або, за бажанням, кілька разів на місяць, скажімо, раз на тиждень.

Можна знайти домробітницю з проживанням. Це потрібно, якщо у вас робота пов’язана з частими відрядженнями, і вам нема з ким залишити дітей, тварин на час від’їзду. Тоді жінці, яка працює у вас, необхідно виділити окрему кімнату в будинку, де вона буде жити. Щоб мати уявлення, чим зайнята домробітниця під час вашої відсутності, можна встановити камеру, що приховано спостерігає за кімнатою, з можливістю підключення до неї через Інтернет. Так у вас буде можливість контролювати те, що відбувається у вашому будинку навіть під час вашої відсутності.

Шукати домробітницю краще через агентство. Здобувачки на посаду домробітниці, що подають приватно оголошення, можуть виявитися банальними шахрайками, чи просто непорядними. Вам доведеться довірити свій будинок, дітей, майно вашій домробітниці, тому наймайте її тільки за рекомендацією, в хорошому агентстві по найму домашнього персоналу.

Хто йде працювати хатньою робітницею? Найрізноманітніші жінки, різного віку та професії. Ті, хто з яких-небудь причин залишився без роботи, наприклад, потрапив під скорочення. Або свідомо прийшов в цю професію в пошуках високого заробітку. Найчастіше це жінки середнього віку, хороші господині, що мають чоловіка, дітей. Хоча іноді зустрічаються і студентки, що підробляють у вільний час, і активні пенсіонерки.

У хорошому агентстві вам, швидше за все, запропонують на вибір кілька претенденток на місце домробітниці у вашій родині. Вибираючи домробітницю, перш за все, звертайте увагу на її зовнішній вигляд, здоров’я, наявність рекомендацій, як від агентства, так і від колишніх роботодавців.

Довго працююча в сім’ї домробітниця стає практично членом цієї сім’ї. На її руках виростають діти, називають її другою мамою, вона знає звички всіх членів сім’ї, улюблені страви, особливості характеру кожного. І, хоча домробітниця - найманий працівник, вона стає рідною в цій родині.