Уггі на зиму: як вибрати і захистити себе від підробки

Австралійські чобітки уггі за кілька років зуміли завоювати популярність у всьому світі. Це дуже практичний і комфортний вид взуття. Однак при виборі уггі необхідно проявляти уважність і слідувати декільком правилам, описаним нижче, щоб не купити підробку.

В якості матеріалу для виготовлення справжніх уггі використовується тільки натуральна товста овчина чудової вичинки. В даний час на ринку трапляються моделі, прикрашені кролячим, лисячим і навіть шиншилові хутром. Навіть якщо такі уггі мають дуже привабливий і стильний вигляд, вони не мають нічого спільного з оригінальними чобітками. Якщо засунути ногу в уггі з овчини, то густе хутро буде облягати її всередині дуже щільно. Якщо ж ноги відчувають себе в них занадто вільно при точному підборі розміру, можна не сумніватися в тому, що це - підробка.

Хоча офіційним виробником цього взуття є австралійська фірма UGG Australia, її шиють тільки на китайських фабриках. Тому якщо продавець уггі каже, що вони зшиті в будь-якій іншій країні (навіть в Австралії), можна не сумніватися в тому, що він пропонує підробку, нехай навіть і досить непогану. Хоча насправді численні виробники підроблених уггі не надто переймаються якістю своїх виробів, використовуючи для їх пошиття дешеві матеріали.

Зовні підроблені уггі мають велику схожість з оригіналом, особливо в тому випадку, якщо виробники не пошкодували коштів на придбання натурального хутра і замші. Тому перш за все треба дивитися на підошву - у підробок вона зроблена з низькоякісної гуми. У оригінальних виробів товщина підошви не може бути менше 120 мм, при цьому вона володіє рельєфною поверхнею, гнучкістю і м’якістю. У контрафактних виробів все навпаки - товщина підошви не перевищує 70 мм, вона жорстка і гладка. Крім того, в центрі підошви оригінальної продукції присутній великий тиснений логотип UGG. При його відсутності слід відмовитися від придбання таких псевдо-уггі.

Візитною карткою виробів UGG Australia є наявність декількох логотипів. Крім логотипу, розташованого на підошві, необхідно переконатися в наявності ще двох на п’яті з зовнішньої сторони уггі. Близько стику задника і підошви на овчині повинна бути видно напис «UGG». Трохи вище пришитий ярлик з написом «UGG Australia». При покупці уггі треба враховувати, що оригінальні вироби пропонують тільки офіційні дилери виробника, котрі зазвичай мають свої фірмові магазини.