Баррі Каллебаут анонсував випуск рожевого шоколаду

Широко відома серед професійних кондитерів, майстрів-шоколатьє і просто любителів гарного шоколаду марка Barry Callebaut, що представляє однойменну швейцарську компанію, є досить консервативною. В її асортименті представлені класичні типи шоколаду, що характеризуються високою якістю при чималій вартості.

Однак вже цієї осені, крім натурального гіркого, молочного та білого, в числі шоколадних пропозицій Barry Callebaut може з’явитися ще один, а саме - “рубіновий шоколад” з ніжним ягідно-рожевим відтінком.

Виготовляється він, згідно анонсу, за класичною рецептурою з тертого какао, какао-масла, молочних продуктів і цукру: без барвників і ароматизаторів, і що володіє рожевим кольором за рахунок особливого сорту какао-бобів, з яких і добуваються основні інгредієнти.

Як з’ясували журналісти агентства Блумберг, наділений рожевим кольором шоколад має ягідний відтінок смаку з кисло-солодкими нотками. А виробляється він з какао-бобів, що вирощуються в Кот-д’Івуар, Еквадорі і Бразилії.

Новий “ruby chocolate” був представлений майстрами Баррі Каллебаут кілька днів тому на спеціальному заході в китайському Шанхаї. Заявлений він як продукт, над розробкою якого фахівці бренду трудилися близько 13 років, провівши чимало досліджень і випробувань.

І відразу ж, щойно анонсований, рожевий шоколад викликав чимало суперечок. Перш за все на тему - чи не виготовляється він з генетично модифікованих какао-бобів, оброблюваних новим, не найбільш корисним способом? Чи має шанс прижитися оригінальний “рубіновий шоколад” при усталених смаках користувачів, що мають вибір між класичними сортами білого, чорного, молочного, і шоколадом зі звичними фруктово-ягідними та горіховими добавками? У всякому разі будемо чекати його в інтернет-магазині cake-land.ru, де в широкому асортименті представлено різноманітні кондитерські інгредієнти.

Відзначається, що рожевий шоколад поки не пройшов офіційної сертифікації, і не був схвалений міжнародними або державними організаціями, що стежать за якістю харчових продуктів. Втім, це питання менеджери Баррі Каллебаут планують вирішити досить швидко. А далі піде пошук виробничих партнерів на ринках Азії, Європи і США. І, можливо, вже на наступний День всіх закоханих на прилавках кондитерських з’являться рожеві серця з шоколаду, виготовлені без використання барвників.