Розумна сковорода Pantelligent навчить вас готувати

Кухні поки ще не стали повністю автономними, а роботи не витіснили кухарів і кулінарів-любителів, зате кухонні прилади швидко розумнішають - вони вже дозволяють готувати ідеальні страви без особливих зусиль. Приклад тому - сковорода Pantelligent, яка підказує, в який момент потрібно перевернути стейк, щоб у нього була ідеальна прожарка.

Цю розумну сковороду розробили вчені з Массачусетського технологічного інституту - вони хотіли полегшити процес готування, з яким справлялися не дуже добре.
Щоб приготувати ідеальне блюдо, для початку потрібно вибрати в додатку відповідний рецепт, підготувати всі необхідні інгредієнти і ввести їх дані - наприклад, яка товщина у стейка і яку прожарювання ви хочете отримати.

Все інше - вже справа високої техніки. Pantelligent використовує датчик нагрівання, щоб аналізувати, коли потрібно зменшити газ або перемішати страву. Для цього сковорода передає в додаток дані про температуру своєї поверхні по Bluetooth. Користувач отримує нагадування про те, коли потрібно додати інгредієнти, перемішати страву, перевернути стейк або вимкнути газ.

Щоб нічого не підгорало, досить лише стежити за температурою, графік якої відображається в додатку.

Електронна начинка сковороди, в тому числі батарейки AAA, надійно захищені від води, нагрівання і механічних пошкоджень. Pantelligent працює з електричними і газовими плитами, але не сумісна з індукційними. Для роботи з приладом знадобиться смартфон або планшет на базі iOS або Android з підтримкою Bluetooth. Сковороду можна мити в посудомийній машині і ставити в духовку.

Pantelligent зібрала кошти на запуск на Kickstarter торік. Зараз вона вже доступна у продажу і коштує $ 199. Звичайно, таку сковороду важко назвати предметом першої необхідності в складній екосистемі інтернету речей. Однак Pantelligent доводить, що в майбутньому розумні кухонні прилади стануть повсякденним явищем, а стейки більше не будуть підгоряти.