Як залучити відвідувачів на сайт?

Створення якісного сайту - трудомісткий процес, що поєднує в собі роботу багатьох людей по наповненню його цікавим контентом. Однак так буває, що і цікавий матеріал є, і ресурс оформлений красиво, і, здавалося б, від відвідувачів не повинно бути відбою, але статистика відвідувань говорить про зворотне.

Існує безліч шляхів залучення відвідувачів. Це навіть не набір способів. Правильніше було б сказати, що це єдина цілісна система, де немає необов’язкових або взаємозамінних елементів - все важливо і все потрібно. Ці інструменти, механізми і допоміжні ресурси сприятимуть підготовці грунту для подальшої розкрутки вашого  веб-ресурсу в інтернеті. Взагалі ефективне просування сайту можливе за умови залучення досвідчених спеціалістів, наприклад, з компанії Seo Prosto, втім багато корисного можна постаратися зробити і власними силами.

Ключові слова - основа основ.

При повній відсутності досвіду фіксації правильних ключових слів варто подивитися сайти конкурентів, яким, зрозуміло, як і вам, потрібні відвідувачі, тому вони вдаються до тих же дії щодо поліпшення своїх віртуальних веб-творінь. Некоректне складання семантичного ядра напевно призведе до того, що сайт не буде фактично розкручений (тобто буде працювати по неправильним або занадто конкурентних запитах).

Спочатку фіксують сторінки (точки входу), які будуть просуватися в пошукових системах. Традиційно це головна сторінка, пара сторінок з головного розділу, ключові заголовки і теги.

Далі необхідно підібрати релевантні запити під зміст цих сторінок - відповідні ключові слова і поєднання. Потім треба позначити реальні пошукові запити в пошукових системах і їх частоту. Кожен пошуковик пропонує свій власний сервіс з підбору ключових слів. В результаті у вас повинен бути список ключових слів плюс популярність в пошукових системах (кількість запитів) для кожної точки входу.

Доменне ім’я, реєстрація, індексація.

Доменне ім’я - це унікальне позначення, що представляє сукупність латинських букв A-Z (втім, з деяких пір в доменних іменах використовується і кирилиця). Проміжні символи - цифри або дефіс. Доменне ім’я ідентифікує веб-сайт і / або адресу електронної пошти в інтернеті, аж до точної адреси IP.

Доменне ім’я має відображати назву або суть діяльності вашого бізнесу. Вам же потрібні відвідувачі цільові, а не аби хто, правда?

Не забудьте про реєстрацію домену та про індексацію в пошукових системах. Індексація визначає багато: позиції сайту в пошукових системах, кількість відвідувачів з пошукових систем, популярність сайту.

Створіть «здоровий», унікальний контент.

Якісний контент підніме шанс потрапити в результати пошуку по цільових запитах. Тому, перш ніж шукати відповіді на запитання «як залучити трафік?», вирішіть для себе більш важливе питання, а саме: про що і як я буду писати, якщо я хочу, щоб мій сайт відвідували регулярно і з задоволенням.

Заголовки - шлях до самого контенту і важливий аспект в завданні підвищення відвідуваності сайту. Якщо заголовки не чіпляють і не інтригують, то вони, однозначно, не відображають своїх цілей, і відвідувачі ніколи не прочитають сам контент.

Оновлюйте ваш сайт кожні 2-3 дні як мінімум. Використовуйте тільки оригінальний контент. Копіпаст - злісні вороги. Пишіть статті, прес-релізи, інструкції до застосування, огляди, аналітику та інше корисне і цікаве часто!

Дизайн сайту, швидкість завантаження сторінки, зручний інтерфейс.

Не варто перевантажувати сайт непотрібним інтерактивом і анімацією. Не перевантажуйте сторінки «важким» контентом. Нехай вони вантажаться швидко і відображаються завжди і у всіх правильно! Інтерфейс сайту повинен бути зручним - це просто хороший тон, а також ваш шанс отримати лояльність з боку відвідувачів. Можна залучити 1000 відвідувачів на сайт за допомогою хорошого трафіку, але всі вони підуть з сайту менше ніж через хвилину, якщо сайт буде незручним, недружнім до гостей.

Глобальні посилання в правильному місці.

Глобальні посилання, призначені для доступу до головних розділів сайту, повинні бути зручно розташовані на видному місці. Інакше все ті самі 1000 відвідувачів, залучені на сайт покупним трафіком, не принесуть вам ніякої грошової користі. Вони підуть з вашого сайту так само швидко, як прийшли. Тому, якщо вам потрібні відвідувачі - приділіть увагу вивченню питання по оптимальної інтеграції гіперпосилань.

Блогінг.

Заведіть блог і спілкуйтеся з цільовою аудиторією неформально, розповідаючи про новинки та акції своєї компанії. Блог - альтернативний метод залучення трафіку. Подальша покупка трафіку на основний сайт може привести зовсім іншу аудиторію, з інших джерел, хоча теж цільову і потенційно продуктивну. Не всі ж люблять блоги читати.

RSS.

RSS (Real Simple Syndication або Rich Site Summary) - ефективний інструмент для інтернет-розкрутки. З його допомогою можна швидко поповнити сайт новим контентом. Незайвим буде використовувати RSS для розкрутки статей, блогів, прес-релізів і т.п.