Як домогтися приголомшливого інтер’єру в скандинавському стилі

Наслідування обстановці, властивій оселям Північної Європи, в останні роки все частіше зустрічається в домашньому дизайні по всьому світу. І сьогодні ми наводимо приклади того, як можна додати в ваш життєвий простір трохи таких запозичень.

Що таке скандинавський інтер’єр? Це теплі штрихи, що розтоплюють північний лід. У цьому напрямку панують елегантність, простота і домашній затишок. Свіжий деревний стиль зігріває простір. Тон білої сосни популярний при проектуванні будинків в дусі Швеції чи Норвегії. Таке внутрішнє оздоблення буде виграшно виглядатиме в ніжно-жовтій або нейтральній коричневій гамі, яка чудово відображає дерево, яке лежить в основі побудови.

Додайте трохи нестриманості: вкраплення кричущого червоного додадуть приміщенню важливої родзинки. Цей відтінок може зустрічатися в етнічних штучках з Північної Європи, їх присутність дозволить домогтися відчуття виняткового смаку у господарів. Але не перестарайтеся з акцентами, дотримуйтеся обмеженою гами.

Світлі тони меблів, як ковток свіжого повітря. Легкі тканини і пастельні кольори в оформленні стін теж дуже важливі. Природне світло, проникаючи в кімнату, завершує відчуття простору.

Скандинавські меблі відрізняється чистими, плавними лініями. Майте це на увазі при виборі додаткового декору для кімнати. А по посиланню скандинавская мебель ви можете оцінити оригінальні журнальні столики, столи, тумби під телевізор, селажі, які сануть чудовим доповненням до обраного інтер”єру.

Геометрія також є невід’ємною частиною стилю. Сміливо включайте в дизайн прямокутники і кола. Строго геометрично зафіксовані штори виглядають чудово на тлі довгого і гладкого дивана, а також гармонують з прямокутним столом. Тут мова йде про сусідство протилежностей.

Присутність в декорі елементів живої природи допоможе пом’якшити жорсткі лінії в кімнаті. Наприклад, рослинні принти. Ви можете додати в інтер’єр подушки з візерунками або поставити вазу з квітами на кавовий столик.

Смугасті меблі додасть суворій скандинавській обстановці привабливості і налаштує на романтичний лад. Такий візерунок завжди викликає асоціації з теплим морем, сонцем, безтурботним відпочинком в колі рідних. При цьому смуги - прийом класичний, який буде гармонійно поєднуватися з нашим «північним» стилем. Грамотно підібрані предмети меблів, розташовані відповідно до ваших художніх смаків, допоможуть створити неповторну кімнату в обраному дизайнерському напрямку.

Головне поставитися до їх вибору, як до пошуку творів мистецтва. Навіть звичайний кухонний стілець при найближчому розгляді може виявитися справжнім шедевром. Акцент зробіть на його спинці, оббитою тканиною в скандинавському стилі.

Цей візерунок повинен повторюватися в деяких інших частинах інтер’єру. Так вам вдасться домогтися дуже сучасної, але в той же час унікальною обстановки в північноєвропейському дусі!