У США криптовалюту хочуть прирівняти до долара

За деякими даними, принаймні три члена Конгресу США в даний час працюють над законодавством, метою якого є захист певних криптовалют від втручання уряду.

У той час, коли Bitcoin Cash недавно досяг нового рекордного рівня майже в $ 1000, а Bitcoin перевищив $ 4400, з’явилася новина про те, що «різні члени Конгресу розглядають сумісні можливості AML Bitcoin», щоб розробити криптовалюти, які стануть альтернативою долара США. Очікується, що ця ініціатива, як заявлено на веб-сайті, буде супроводжуватися підтримкою лібертаріанських членів Конгресу і опозиції з боку співробітників казначейства, які не хочуть, щоб долар зіткнувся з конкуренцією.

Як повідомляється, над відповідним законопроектом працюють щонайменше один член парламенту Сенату і два республіканських конгресмена. Три законодавця попросили не бути ідентифікованими через характер і складності такої пропозиції.

Відповідно до джерела, є очевидна мета, яка полягає в тому, щоб поширити цифрові валюти, які повинні розглядатися світовою спільнотою так само як долар США, і існують компанії, які хочуть випускати цифрову валюту, яка «відповідає законам про боротьбу з відмиванням грошей».

Один з ініціаторів законопроекту заявив:

- Основне завдання, щоб Цифрові валюти можна було розглядати так само, як американський долар. Існує новий суб’єкт, який розглядає питання про випуск нової цифрової валюти, яка відповідає законам про боротьбу з відмиванням грошей, на відміну від будь-яких інших в обороті.

Очікується, що законо набуде чинності на початку грудня і може привести до того, що цифрові валюти замінять долар в багатьох транзакціях. Законопроект буде по суті захищати цифрові валюти від переслідування з боку федерального уряду, валюти не будуть вважатися формою цінних паперів або інвестицій і захист операцій з використанням валют по відношенню до оподаткування.

Минулого місяця CCN повідомила, що конгресмен з Техасу також закликав до регулювання режиму AML / KYC для цифрових валют, щоб стримати терористів і злочинців. Цей новий законопроект допоможе усунути перешкоди для цифрової валюти, яка «добровільно взяла на себе ініціативу, щоб не дати поганим хлопцям скористатися нею».