BMW, Daimler, Ford і VW побудують мережу електрозаправок в Європі

Нещодавно компанії BMW, Daimler AG, Ford і Volkswagen об'єдналися для будівництва мережі електрозаправок під назвою Ionity, до якої до 2020 року, як очікується, увійдуть близько 400 станцій по всій Європі.

В рамках проекту до кінця поточного року планується відкрити перші 20 станцій, повідомляє портал Motor1. Вони будуть встановлені в Німеччині, Норвегії та Австрії, з інтервалом в 120 кілометрів. До кінця 2018 року Ionity, як очікується, буде включати вже більше 100 комплексів. У них будуть використовуватися зарядки європейського стандарту CCS (Combined Charging System) потужністю 350 кіловат. Всі компанії, що входять в об’єднання, мають рівну частку; при цьому відзначається, що проект відкритий і для інших виробників, які бажають взяти участь в розширенні європейської електрозаправні мережі.

Учасники об’єднання вважають, що завдяки такій мережі електромобілі стануть привабливішими для європейців. Крім того, в деяких європейських країнах вже планують заборонити автомобілі з ДВС. Так, у Великій Британії продаж бензинових і дизельних автомобілів заборонять в 2040 році.

А тим часом стало відомо, що BMW планує випустити електромобіль з запасом ходу 700 кілометрів. Як повідомляє видання Bloomberg, чотирьохдверна модель, у якої поки немає назви, буде випущена до 2021 року. Вона буде чимось середнім між міським автомобілем i3 і спортивним i8. Виробник довгий час тримав модель в секреті, але недавно компанія показала її журналістам біля своєї штаб-квартири в Мюнхені. До речі, якісні оригінальні запчастини для БМВ по вигідній ціні зараз можна придбати в інтернет-магазині Leoparts.com.ua.

Взагалі, до кінця 2025 року в планах BMW презентація 12 електрокарів, і тим самим перейняти лідерство у цьому сегменті в Mercedes.

BMW в минулому році поступилася Mercedes лідируюче місце з продажу люксових автомобілів і тепер компанія хоче повернути собі перше місце в цьому класі машин. Вона почала активнішу роботу з новими технологіями, особливо з електричними, адже екологічні стандарти в Європі стануть більш жорсткими з 2020 року.

Також BMW презентувала електричну версію свого міні-автомобіля з дальністю ходу 250 кілометрів, його планується випустити в 2018 році. Потрібно відзначити, що компанія основну увагу приділяє електрифікації своїх існуючих моделей, на відміну від того ж Mercedes, яка створює електромобілі з самої основи. Як вважають в BMW, їх метод є більш економічним.

У поточному році BMW продала вже близько 50 тисяч електромобілів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, продажу таких автомобілів виросли на 74,8%.