Raspberry Pi представила модульний ноутбук для навчання програмуванню

Видання Engadget повідомляє про нову розробку компанії Raspberry Pi - модульний ноутбук з унікальною розсувною клавіатурою. Якщо потягнути її до себе, відкриється простір для установки додаткових деталей. Ідея полягає в тому, щоб налаштовувати і оновлювати його начинку для різних проектів кодування, тим самим одночасно вивчаючи код і електроніку.

Таким чином, лондонська фірма pi-top, яка спеціалізується на технологіях навчання, втілила побажання понад тисячу викладачів і студентів в новому продукті - модульному ноутбуці на базі Raspberry Pi 3.

Варто зазначити, що даний бренд у нас маловідомий, а от ноутбуки Dell користуються значною популярністю. І якщо з цим пристроєм і станеться якась поломка, досвідчені фахівці компанії NotebookCenter швидко, якісно і без лишніх переплат виконають ремонт любої складності.

Pi-Top - друге покоління однойменного гаджета. Перша версія модульного ноутбука вийшла в 2014 році після успішної краудфандінговой кампанії на Indiegogo. Концепція даного пристрою полягає в використанні крихітного комп’ютера Raspberry Pi в якості апаратної платформи. Це сприяє перетворенню Raspberry Pi в повноцінний ноутбук. На відміну від оригінального Pi-Top, де Raspberry Pi ховався під невеликою сенсорною панеллю, оновлена ​​модель ноутбука має для цих цілей рухому клавіатуру.

Новий дизайн став набагато звичнішим, та й сама збірка комп’ютера - набагато простішою. Зсунувши клавіатуру вниз, користувач отримує доступ до Raspberry Pi 3, а також до модульного простору, який в компанії називають Modular Rail.

Pi-Top оснащений 14-дюймовим екраном з роздільною здатністю Full HD, повнорозмірною клавіатурою і тачпадом. Із зовнішніх роз’ємів є Ethernet, два порти USB 2.0 і стандартний аудіороз’єм. Усередині також знаходяться два USB, HDMI, Wi-Fi і Bluetooth 4.1.

Ноутбук поставляється з «набором винахідника», який складається з додаткових базових компонентів для створення невеликих проектів. Сюди входять світлодіодні лампи, мікрофон і датчик руху.

Розробники пропонують користувачам вибрати три різні напрями використання пристрою: Smart Robot, Music Maker і Space Race, а за допомогою програми Pi-Top Coder - програмувати його дії. В якості операційної системи виступає власна розробка компанії Pi-TopOS: Polaris з попередньо встановленими програмами Google і Minecraft Pi Edition.

Вартість Pi-Top становить $ 320, що занадто дорого як для такого типу пристроїв, навіть без Raspberry Pi 3, який оцінюється в $ 35.