На перехресті буддизму і наукової фантастики: химерний храм Ват Ронг Кхун в Таїланді

На півночі Таїланду в провінції Чіанг Рай розташовується незвичайний Білий храм, котрий дуже полюбляють туристи з усього світу. Білосніжний, прикрашений невеликими дзеркалами і скульптурами храм є дійсно унікальною пам'яткою Таїланду.

Храм Ват Ронг Кхун є творінням неперевершеного майстра Косітпіпата Чалермчая, який отримав в народі прізвисько тайського Сальвадора Далі. Спорудження храму розпочалося в 1997 році на власні кошти архітектора. Він відмовився від допомоги держави і спонсорів, які могли б ущемити свободу його творчості.

Згідно із задумом, білий колір храму уособлює чистоту Будди, а сам храм символізує нірвану, яка досягається через страждання. Саме тому під мостом, що знаходяться біля храму, можна побачити безліч скульптур страждальців, несучих покарання в буддійському чистилище за свої гріхи.

Територія самого храму дуже доглянута. Тут знаходиться безліч фонтанів і зачаровуюючих скульптур. Особливо багато зображень драконів, яких в Азії дуже люблять. Близько головної будівлі знаходиться ставок, де водяться білі рибки, а навколо нього можна побачити скульптури легендарних принцес.

На даху Білого храму розташовуються фігури чотирьох тварин, які символізують чотири стихії: лев - вогонь, лебідь - вітер, слон - земля, а змії-нагі - вода.

Усередині Ват Ронг Кхун заборонено фотографувати і тому внутрішнє оздоблення в народі вже встигло обрости легендами. У будівлі розміщено дві статуї Будди, а на стіні можна побачити розпис самого архітектора, який зображує битву між добром і злом.

Замість класичних героїв і демонів автор взяв сучасні подібності добра і зла і переклав їх на буддійський манер. Оформлення бічних стін храму ще триває, але на них вже можна розгледіти основні сюжети.

Для відвідування Білого храму рекомендується не надягати короткі спідниці, але якщо ви прийшли в храм з оголеними ногами, то на вході зможете взяти довгі штани та спідниці, щоб прикрити занадто оголені ноги. Вхід в храм вільний, але можна залишити пожертвування або купити картини майстра Косітпіпата Чалермчая.

Не дивлячись на те, що віруючі не розглядають Білий храм як справжній, сюди з’їжджається безліч туристів з усієї планети і жодна людина не виїжджала не враженою красою і величчю цієї споруди.

Прекрасный доступный семейный отдых в Таиланде предлагает туристический сервис Вип-Паттайя. Здесь http://vip-pattaya.ru/tour/?tour_types=36&page=0 вы узнаете о самых лучших достопримечательностях этой страны, найдете ценные советы которые позволят сделать ваш отдых максимально комфортным, захватывающим, интересным, без лишних рисков и переплат.