Годуємо кішку правильно. Особливості натурального раціону

Значна кількість власників кішок є прихильниками годування домашніх улюбленців сухим кормом. Це і зрозуміло: досить зручно, на упаковці зазначено необхідні норми годування, є всі необхідні вітаміни, склад збалансований. В той час як натуральний корм забирає набагато більше часу і енергії.

Втім проаналізувавши численні спеціалізовані форуми любителів кішок, можна помітити зростання інтересу саме до натуральної схеми

Основні правила годування кішок натуральною їжею

По-перше, м’ясо повинно бути сирим: в природі кішки мишей не варять. По-друге, сире м’ясо повинно бути добре промороженим. Це необхідно, щоб позбутися - щонайменше в якійсь мірі - від паразитів. По-третє, немає сенсу дрібно різати м’ясо або тим більше робити фарш (якщо тільки мова не йде про кошенят) - кішки, як всякі нормальні хижаки, заковтують їжу шматками, і основний процес травлення відбувається в шлунку.

Тому готувати натуральну їжу для котів виявилося зовсім не складно. Досить розморозити, промити і дати цілі курячі шлунки і сердечка, додавши крупно порізане м’ясо грудки курки або індички.

Серця курячі (можна яловиче, але добре промороженое) - треба давати обов’язково і регулярно, так як вони містять таурин. На відміну від інших тварин, кішки не здатні синтезувати таурин, і отримують цю амінокислоту з їжею. Дефіцит таурину призводить до дегенерації сітківки і кардіоміопатії.

Крім того, пару раз в тиждень слід обов’язково давати сирі курячі шиї. Це відмінне джерело кальцію. В одне годування не варто давати більше двох шийок, тому що надлишок кісток в шлунку може викликати блювоту.

Чого в принципі не можна давати кішці, так це свинину і річкову рибу.

Крім м’ясних продуктів, потрібно давати своїм кішкам сир 9% -ної жирності, натуральний йогурт і молоко. Молоко можна давати дорослим тваринам лише в тому випадку, якщо воно не викликає розлади шлунка. В іншому випадку, краще обмежитися йогуртом, кислим молоком, кефіром. Головне, пам’ятати про те, що кішки від природи - прихильники роздільного харчування. Тому не можна давати молочні продукти одночасно з м’ясними.

Таким чином, щоденний раціон дорослої кішки, що важить 3-4 кг, складається з 300 г м’яса (курка, індичка, кролятина), розділеного на два годування - вранці і ввечері. Плюс - невелика порція молока або йогурту перед сном. Два-три рази на тиждень одне годування м’ясом можна замінити сиром. Чи не частіше двох разів на тиждень вечірнє годування можна замінити курячими шиями або перепілкою. Один раз в тиждень можна дати сире перепелине яйце. Іноді, як ласощі, можна давати відварених креветок, очищених від панцира.

Завітавши до зоомагазину в Запоріжжі zoocool.com.ua, ви знайдете там все необхідни для ваших домашніх улюбленців: якісний збалансований корм, в тому числі лікувальний, вітаміни і добавки, засоби по догляду, клітки, підстилки, інші аксесуари.