Mercedes-Benz відмовляється від паркувальників

Нещодавно німецькі концерни Daimler і Bosch спільними зусиллями впровадили систему автономного паркування на багатоповерховій автостоянці музею компанії Mercedes-Benz в Штутгарті.

Если вам требуется надежная современная система ограничения доступа на автостоянки, и другие контролируемые территории, вам стоит изучить каталог шлагбаумов от Експресс Ворота, где представлены лучшие на сегодняшний день модели от FAAC, Nice, Came и других известных мировых производителей.

У тій або іншій якості системи автоматичного паркування сьогодні є в багатьох сучасних автомобілях. Mercedes-Benz відмінно вміє паркуватися без допомоги водія, а BMW і зовсім дозволяє управляти машиною зовні - за допомогою сенсорного екрану на ключі запалювання. Залишилося, здається, лише змінити відповідним чином навколишню інфраструктуру - саме цим і зайнялися фахівці «Мерседеса». Для цього потрібна була допомога колег з компанії Bosch, які розробили проект «розумної» автомобільної стоянки.

Паркування фірмового музею Mercedes-Benz в Штутгарті обладнали набором сенсорів і передавачів, які обмінюються інформацією з системою автономного керування Drive Pilot в деяких моделях «Мерседеса». Місце для паркування знає, які місця вільні, і повідомляє це машині, а та за допомогою автопілота самостійно слідує по потрібному маршруту.

Природно, Drive Pilot контролює оточення автомобіля за допомогою сенсорів, радарів і камер, пригальмовуючи в разі потреби. Навіщо все це потрібно? Щоб реалізувати звичний для деяких закладів валет-паркінг, тільки без водіїв-паркувальників. «Мерседес» все зробить сам! Потрібно буде лише під’їхати в зону висадки пасажирів з автомобіля, після чого машина відправиться на стоянку і припаркується. Щоб Mercedes-Benz приїхав зі свого паркувального місця, потрібно підійти в зону посадки і викликати автомобіль за допомогою спеціального мобільного додатку на смартфоні. І все! Не потрібно більше витрачати час (і нерви!) на пошук вільного паркувального місця і лаятися через нього з сусідами по парковці. А ще така система дозволяє збільшити місткість парковки на 20% за рахунок більш щільної стоянки - двері ж відкривати більше не потрібно.

Німці пишаються, що вперше в світі їм вдалося розробити і впровадити подібну систему не на полігоні, а в звичайних міських умовах. І скоро в цьому зможуть переконатися всі відвідувачі музею. Ну, звичайно, ті з них, хто володіє Mercedes-Benz з системою Drive Pilot. А наразі тестові седани Е-класу, «підключені» до автомобільної стоянки, можна розпізнати за сигналами повороту і стоп-сигналом блакитного кольору.

Тепер музейна парковка чекає дозволу на введення в експлуатацію від місцевих чиновників з адміністрації Штутгарта і міністерства транспорту землі Баден-Вюртемберг. Введення системи автономної парковки в повноцінну експлуатацію заплановано на 2018 рік. При цьому Daimler і Bosch сподіваються, що їх розробка набуде широкого поширення на комерційній основі і успіх на ринку.