Безпечна покупка квартири в новобудові: що потрібно знати

Придбання квартири в новобудові - відповідальний крок для більшості українських сімей. І не дивлячись, що первинний український ринок починає стабілізуватися, ситуації, коли інвестори залишаються і без грошей, і без квартири, зараз дуже поширені. Тому перш ніж підписувати договір із забудовником, важливо бути впевненим в його щирих намірах і обов'язково перевіряти всі супутні угоди документи.

Знайомимося з ціноутворенням на первинне житло

Щоб правильно розпланувати бюджет, що виділяється на придбання нерухомості, важливо розуміти, які цілі переслідуються при здійсненні угоди. Це дозволить в подальшому відсіяти варіанти, які не відповідають вимогам інвестора. Для ознайомлення з ціноутворенням первинного ринку нерухомості можна:

- Дізнатися у знайомих, які нещодавно купили квартиру в новобудові, у скільки їм обійшлася покупка. Однак потрібно розуміти, що через коливання курсу валют вартість нерухомості змінюється мало не щотижня.

- Проаналізувати інформацію на спеціалізованих сайтах в інтернеті. Вивчаючи актуальні пропозиції можна приблизно з’ясувати середню вартість квадратного метра в різних новобудовах.

- Скористатися послугами ріелтерської компанії. Але в такій ситуації потрібно бути готовим оплатити досить дорогі послуги посередника.

- Якщо ви заздалегідь визначилися з забудовником, з яким буде підписано договір, можна звернутися до відділу продажів будівельної компанії.

Основні ризики, що супроводжують дорогу операцію

Купуючи квартиру в недобудованому будинку, інвестор ризикує, що попередній договір підписаний із забудовником може виявитися недійсним. Не виключена можливість появи третьої зацікавленої в квартирі сторони, так як недобросовісні будівельні компанії можуть оформляти договори з декількома інвесторами на одну квартиру.

Також є шанс, що забудовник буде визнаний банкрутом. Але найпоширенішою проблемою є регулярні перенесення термінів введення будинку в експлуатацію. Тому до питання пошуку відповідальної будівельної компанії потрібно підійти підготовленим. Тільки в такому випадку можна не переживати, що при укладанні угоди виникнуть непередбачені неприємності.

Як не стати обдуреним інвестором?

Щоб не поповнити ряди ошуканих покупців нерухомості в новобудові, важливо вивчити всю можливу інформацію про забудовника. Адже тільки відповідальна будівельна компанія може гарантувати безпеку інвестора. Для того щоб переконатися в надійності фірми, з якою доведеться співпрацю, потрібно вивчити наступну документацію:

- Ліцензію на ведення будівельних робіт в конкретно взятому населеному пункті. Якщо дозвіл на будівництво відсутній, то будинок не буде прийнятий держкомісією.

- Документ, що підтверджує право володіння земельною ділянкою під будівельним об’єктом. Іноді це може бути документ про оренду землі. Але в такій ситуації важливо щоб його термін закінчувався після введення будинку в експлуатацію.

- Проектна декларація, в якій містяться всі технічні особливості будови, а також планування різних типів квартир.

- Не зайвим буде попросити у забудовника установчу документацію. Це дозволить переконатися, що компанія працює відповідно до чинного в Україні законодавства.

Але найголовнішим критерієм вдалої оборудки, є емоційний спокій покупця. Часто в передчутті того, що людина стане власником квартири в новобудові він не помічає різні пункти в договорі, які в майбутньому зіграють на руку будівельної компанії.

Щоби вигідно і безпечно купити квартири в Ірпені від забудовника, раджу ознайомитись з вигідними пропозиціями від компанії НОВОСТРОЙ.ua