GSM-сигналізація: будь в курсі всіх подій вдома, чи на дачі

Охочих купити GSM-сигналізацію для дому, чи дачі стає все більше, але багато хто до цих пір не розуміють, чим вона відрізняється від звичайної охоронної системи.

Ключова особливість GSM-сигналізації полягає в тому, що при спрацьовуванні тривоги відбувається не тільки включення сирени і світлового оповіщення. Крім цього, система повідомляє власника, довірену особу або охоронну структуру про спробу проникнення або іншу надзвичайну подію шляхом дзвінка, відправки e-mail або SMS-повідомлення на мобільний телефон. З цього ж телефону можна і управляти сигналізацією - ввімкнути або вимкнути її. А якщо вам потрібна надійна і недорога сигналізація на пульт ДСО у Львові, скористайтесь саме зараз вигідними пропозиціями від інтернет-магазину oxorona.com.

Принцип роботи

Принцип роботи GSM-сигналізації простий. Після установки і підключення датчиків ви вставляєте в центральний блок СІМ-карту мобільного оператора (одну або кілька) і програмуєте його шляхом відправки СМС зі свого номера. Тепер GSM-сигналізація готова до роботи.

Щоразу після постановки системи на охорону (через брелок або шляхом відправки SMS) центральний блок буде встановлювати зв’язок з мобільною мережею та «опитувати» датчики, перевіряючи їх працездатність.

Якщо якийсь сенсор (датчик руху, диму або розбиття вікна) спрацьовує, центральний блок відразу ж вмикає світло, активує сирену, відправляє СМС або здійснює дзвінок на запрограмований номер (набираючи до тих пір, поки ви не відповісте).

Кожен з датчиків можна налаштувати так, щоб він стежив за певною зоною приміщення і реєстрував ряд об’єктивних обставин. Тоді з тексту тривожного SMS буде відразу ж зрозуміло, що саме сталося. Наприклад, сигналізація GSM може відправляти приблизно такі повідомлення: «Тривога: витік води з ванни», «Тривога: розбиття скла в залі», «Тривога: рух у спальні» і т. П.

Критерії вибору

Ключовий елемент GSM-сигналізації - так званий дозвонщик. Саме він приймає і обробляє сигнали з датчиків, зв’язується з власником і управляє роботою охоронної системи. Чим більше можливостей у дозвонщиків, тим краще. Рекомендуємо віддавати перевагу моделям, які підтримують можливість програмування 3-5 номерів дозвону і установки декількох SIM-карт.

Звертайте увагу і на комплектацію тієї чи іншої GSM-сигналізації. Крім дозвонщиків, в комплект можуть входити датчики диму, води, температури, розбиття скла, руху, відкриття дверей. Безумовно, кількість сенсорів впливає на сумарну вартість сигналізації, проте часто не всі вони стають затребуваними. Тому підбирайте сигналізацію, оснащену необхідними сенсорами.