Майбутнє «розумної» кухні на Smart Kitchen Summit

Конференція Smart Kitchen Summit збирає разом шеф-кухарів, виробників кухонної техніки, інженерів і програмістів, щоб вирішити, як розширити вплив цифрової революції на процес приготування їжі. Кухня - те місце, де сучасні люди проводять 60% домашнього часу (коли не сплять), тому цифрові компаній приділяють їй таку пильну увагу. Що ж такого цікавенького було представлено на цьогорічному авторитетному кухонному форумі?

“Це справжня знахідка, чудовий незамінний помічник!”: приблизно такі відгуки можна почути про мясорубки Apach від власників ресторанів, кафе і інших закладів громадського харчування. І оцінка ця заслужена, ось тут http://www.apach.com.ua/shop/category/elektromehanicheskoe-oborudovanie/miasorubki ви дізнаєтесь про можливості цих сучасних кухонних гаджетів, а замовивши їх, самі зможете переконатися в їх надійності і функціональності.

Kenmore і Whirlpool представили лінію холодильників, посудомийних машин та іншої техніки з інтегрованим віртуальним помічником Alexa. Інженери запевняють, що з часом ця технологія набуде настільки корисних функції, що навіть найзапекліші противники «розмов з плитою» побачать в цьому плюси. Більш того, ці прилади будуть підключатися до інтернету і періодично оновлювати софт, додаючи все нові цікаві властивості програмам.

Компанія FirstBuild анонсувала гаджет Precision Bakeware, який буде відслідковувати температурний рівень в духовці з урахуванням того, де знаходяться точки максимального нагріву, при якій температурі ви поставили страву в піч і в якому режимі випікання вона працює. Після чого пристрій попередить, що пиріг ідеально пропікся і його пора виймати з духовки.

У «розумної» духовки від June є крихітні камери, які можуть контролювати, на якій стадії приготування знаходиться стрва і не дозволяить їй згоріти. «Крім того, замість однієї програми приготування бекону у нас їх тепер 36», - сказав глава June Метт Ван Хорн.

Miso Robotics показали робота Flippy, який вміє робити гамбургери, різати овочі та виконувати інші одноманітні завдання. Звичайно, навіть якщо ви ненавидите різати цибулю, цілий робот на кухні - це занадто.

«Зате для промислових підприємств Flippy - справжня знахідка, яка підвищує продуктивність праці до 50%», - пояснив керівник компанії Девід Зито. Особливо це важливо для таких служб доставки їжі, як UberEats і Doordash.

А ось Google підійшов до кухонних технологій з іншого боку. Що, якщо за допомогою приладів віртуальної реальності можна буде створити стійкі позитивні асоціації з певними продуктами? Адже якісь страви ми любимо не тому, що вони смачні, а тому що їх готувала улюблена бабуся. Таким чином, можна буде прищепити маленьким дітям любов до овочів, а дорослі зможуть зайвий раз згадати вечерю при свічках в Ніцці.

Інженери Google упевнені, що через 5-10 років штучний інтелект займе законне місце за обіднім столом. Прийдешні кухонні технології дозволять розміщувати монітори на двері холодильника, щоб можна було шукати рецепти в інтернеті, дізнаватися прогноз погоди і оновлювати сімейний календар.

Блендер зможе напряму повідомляти калорійність продуктів «розумним» годиннникам, які будуть синхронізуватися з холодильником і кухонними вагами, щоб стежити за вашою дієтою. Духовка зможе вирішити, як і в який момент почати запікати лосося. А потім вона відправить смс всій сім’ї, що вечеря готова. Холодильник сам складатиме список покупок і відправить його в найближчий супермаркет. Природно, попередньо вивчивши, на яких продуктах ви віддаєте перевагу економити і чи потрібна вам «органічна» їжа.

Одного разу штучний інтелект настільки добре вивчить всі ваші смаки, що досить буде сказати: «У вівторок хочу приготувати курячий суп за рецептом моєї бабусі», і холодильник сам замовить необхідні продукти, перерахує гроші на рахунок магазину, кур’єр доставить їх в потрібний час, віртуальний шеф-кухар буде допомагати цінними порадами, а каструля запропонує вимкнути газ перш, ніж розвариться локшина. Розумна кухня також зможе вирахувати, які страви ви зазвичай не доїдаєте і викидаєте, щоб наступного разу ви витрачали менше інгредієнтів. І навіть скаже, хто взяв останню банку пива з холодильника (не турбуйтеся, штучний інтелект вже замовив пару нових).